Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Epagneul Breton

Levensverwachting: 14 - 15 jaar

Gewicht: 13 - 18 kg

Schofthoogte: 46 - 52 cm

Epagneul Breton

De Epagneul Breton wordt ook wel Brittany Spaniel genoemd.

Geschiedenis

De Epagneul Breton is genoemd naar de Franse provincie Bretagne en de geschiedenis van dit ras gaat terug tot 150 jaar voor Christus. Mogelijk is dit ras het resultaat is van een kruising van een Rood en Wit Setter met een Franse hond. Deze hond is voor het eerst in 1896 in Frankrijk tentoongesteld en in 1938 officieel als ras erkend. Dit ras wordt in veel landen Epagneul Breton genoemd, in de Verenigde Staten, waar dit ras in 1931 voor het eerst werd gezien.

Karakter

Deze hond is zeer intelligent en beschikt over een opmerkelijk humeur en inschikkelijkheid, daarom is de Epagneul Breton makkelijk te hanteren en af te richten. Oorspronkelijk is dit ras gefokt voor de jacht, maar tegenwoordig heeft dit ras een andere reputatie. Het is een beminnelijk en zachtaardige gezinshond met een warm hart en een actief lichaam. De Epagneul Breton is een gehoorzame en plichtsgetrouwe hond met een nooit aflatend enthousiasme om zijn baas een plezier te doen. Deze hond is altijd blij en waakzaam en is zeer aanhankelijk aan zijn baas. Het is een zeer actieve en goede jager, maar dit ras kan soms ook moeilijk zijn. Deze hond is een onafhankelijke denker en houdt ervan zijn eigen gang te gaan. De Epagneul Breton is een goed gehumeurde hond die goed deel van een gezin kan uitmaken.

Als geboren jager, houdt deze hond ervan om rond te rennen en hij zal zich aan ieder soort terrein aanpassen. Ook is deze hond zeer goed bestand tegen koude en vochtige omstandigheden en heeft hij een uitzonderlijk instinct voor het apporteren uit water. Door zijn matige grootte en hoge mate van toepasbaarheid is deze hond populair bij jagers over de hele wereld. De Epagneul Breton heeft de neiging om nerveus of overactief te zijn. Deze hond kan verlegenheid of nervositeit vertonen als hij ruw wordt behandeld. Intensieve vroege socialisatie is de beste manier om van de Epagneul Breton een fantastisch huisdier en een betrouwbaar metgezel te maken. Wanneer de Epagneul Breton van kleins af aan met ze opgroeit, kan hij goed met kinderen overweg. Het is een vrolijke en lichthartige hond, die een uitstekende metgezel voor zijn baas kan zijn. Over het algemeen is deze hond vriendelijk tegen huidieren en andere huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Epagneul Breton een gezond ras en het heeft geen aanleg voor grotere gezondheidsproblemen. Toch kunnen sommige honden van dit ras een aanleg voor heupdysplasie hebben. Ook komen glaucoom en huidproblemen veroorzaakt door allergieën voor bij de Epagneul Breton.

Verzorging van de Epagneul Breton

De Epagneul Breton is makkelijk te verzorgen. Het wordt aangeraden zijn achterpoten en voeten af en toe te trimmen en de nagels regelmatig te verzorgen. Wekelijks borstelen is over het algemeen voldoende om de vacht in goede conditie te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen