Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Engelse Springer Spaniel

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 18 - 25 kg

Schofthoogte: 46 - 56 cm

Engelse Springer Spaniël

De Engelse Springer Spaniël is de oudste van de Engelse jacht Spaniëls en dit ras stond vroeger bekend als de Norfolk Spaniël.

Geschiedenis

De Engelse Springer Spaniël was tijdens de Renaissance de meest geliefde begeleider van de Europese jagers. De naam van deze hond verwijst naar zijn gebruik bij de jacht; deze hond kan vooruit springen om vogels uit hun schuilplaats op te jagen, het zogenaamde opstoten van het wild. De Engelse Springer Spaniël is in de achttiende eeuw bijzonder populair geworden in de Verenigde Staten en deze hond is voor het eerst door de AKC geregistreerd in 1910.

Karakter

Het is een mooie en vriendelijk hond en een van de meest perfecte gezinshonden die er bestaan. Deze hond is gelijkmatig gehumeurd, rustig en zeer vriendelijk. Het is een goede metgezel voor kinderen en de Engelse Springer Spaniël is altijd vrolijk en opgewekt. De Engelse Springer Spaniël  is een pientere en slimme hond. Doordat deze hond over een zeer goed vermogen om te leren beschikt, kan hij ook makkelijk kunstjes leren. In feite heeft de AKC deze hond geclassificeerd als "sporting" ofwel als jachthond. Het is een gehoorzame en plichtbewuste hond, die beschikt over een grote hoeveelheid energie en vele vaardigheden. De Engelse Springer Spaniël is zeer sterk en moedig en een topklasse jachthond.

Deze hond is zeer aanhankelijk en oprecht tegenover iedereen in het gezin. Deze hond houdt van het gezelschap van mensen en heeft er een hekel aan om alleen gelaten te worden. In dat geval kan de Engelse Springer Spaniël destructief gedrag vertonen. De Engelse Springer Spaniël is gek op water en zal nooit aarzelen zichzelf nat te maken. Over het algemeen gaan deze honden goed om met andere dieren, maar ten opzichte van vogels en honden van dezelfde sekse kunnen ze vijandigheid vertonen. Een verstandige begeleiding en training op jonge leeftijd is essentieel om van deze hond een geciviliseerde hond te maken. De Engelse Springer Spaniël moet goed weten wie er de baas is. Dit is een zeer energieke hond met een grote intelligentie en bij het africhten moet hiermee rekening worden gehouden.

Gezondheid van de Engelse Springer Spaniël

De Engelse Springer Spaniël heeft een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie en dit ras heeft de neiging om makkelijk overgewicht te krijgen. Ook komen sommige erfelijke oogziektes en afwijkingen in het bloed bij deze honden voor. Epilepsie en het rage syndroom zijn enkele ziektes waar de eigenaar van een Engelse Springer Spaniël alert op moet zijn.

Verzorging

De vacht van de Engelse Springer Spaniël heeft regelmatige verzorging nodig en moet dagelijks met een stevige borstel geborsteld worden. De langere vachten hebben de neiging om te vervilten als ze niet regelmatig worden geborsteld. De oren en voeten vragen ook om speciale aandacht. Het haar aan de onderkant van de oren moet regelmatig worden geschoren en het haar op de voeten moet worden getrimd. De Engelse Springer Spaniël verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen