Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

engelse setter hond

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 25 - 30 kg

Schofthoogte: 61 - 69 cm

Engelse Setter

De Engelse Setter is een van de oudste rassen jachthonden en de geschiedenis van dit ras gaat terug tot de veertiende eeuw.

Geschiedenis

De Engelse Setter is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op fazanten en andere vogels. Het ras is waarschijnlijk afgeleid van de Franse Setter en is al meer dan 500 jaar oud. Engelse Setters waren populair bij jagers vanwege hun uitstekende neus en jachthondeninstincten, en ze werden vaak gebruikt om vogels op te sporen en te laten opstijgen zodat de jager ze kon neerschieten.

Karakter van de Engelse Setter

Engelse Setters zijn intelligente, leergierige honden met een actief en energiek karakter. Ze zijn liefdevol en aanhankelijk naar hun baasjes en zullen hun gezinsleden trouw beschermen. Ze zijn ook vriendelijk naar vreemden en doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Engelse Setters hebben veel beweging en uitdaging nodig om tevreden te zijn en zijn geschikt voor mensen met een actief levensstijl.

Ze zijn gemakkelijk op te leiden en doen het goed in gehoorzaamheid en agility wedstrijden. Hoewel ze oorspronkelijk werden gebruikt voor de jacht, zijn ze tegenwoordig voornamelijk gezelschapshonden en zullen ze hun tijd graag doorbrengen met wandelen, spelen en socialiseren met hun baasjes en andere mensen en honden.

Gezondheid

Bij de Engelse Setter kunnen auto-immuun problemen voorkomen. Deze honden hebben een aanleg voor doofheid, maagtorsie, heupdysplasie en verschillende oogproblemen. De Engelse Setters hebben een zeer gevoelige huid en zijn bevattelijk voor vele soorten huidallergieën. Ouders moeten worden getest en moeten vrij zijn van genetische afwijkingen en gezondheidsproblemen. Ze moeten jaarlijks OFA certificaten krijgen en door de CERF worden getest. Vergeleken met andere rassen, hebben de Engelse Setters relatief weinig gezondheidsproblemen.

Verzorging

De Engelse Setter heeft een middellange zachte en vlakke vacht, die regelmatig geborsteld en gekamd moet worden om hanteerbaar en aantrekkelijk te blijven. Er moet voor worden gezorgd dat de vacht vrij van knopen en takjes blijft. De Engelse Setter verhaart gemiddeld en wanneer de hond in de rui is, moet er meer aandacht aan de verzorging van de vacht worden besteed. Het is niet nodig om deze hond regelmatig te baden of met droogshampoo te behandelen. Het haar onder aan de voeten moet worden geknipt, evenals de nagels.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen