Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Engelse Foxhound

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 25 - 34 kg

Schofthoogte: 53 - 63 cm

Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound, waarvan men aanneemt dat deze is ontstaan uit Franse brakken, is in de zeventiende eeuw voor het eerst in meutes gebruikt om op vossen te jagen.

Geschiedenis

De oorspronkelijke Foxhound was een vermenging van verschillende rassen, waaronder de Greyhound, de Bulldog en de Fox Terrier. Deze laatste drie rassen hebben de Engelse Foxhound respectievelijk zijn plotselinge uitbarstingen van snelheid, zijn kracht en autoriteit en zijn passie voor de jacht gegeven. De Engelse Foxhound ziet er gezetter uit dan zijn Amerikaanse neef. De Engelse Foxhound is altijd gebruikt bij het jagen op vossen, een populaire sport van de Engelse adel. Het zorgvuldig fokken van de Engelse Foxhound was het resultaat van deze interesse. Rond 1800 waren in de stamboeken alle lijnen van English Foxhounds opgenomen. Er zijn meer dan 250 meutes jachthonden in Engeland, die geheel bestaan uit Engelse Foxhounds.

Karakter

De Engelse Foxhound is een zeer energieke, beweeglijke en gepassioneerde jager. Deze honden gehoorzamen en luisteren goed naar hun baas, maar bij het africhten is geduld nodig. Deze honden zijn vriendelijk tegen mensen en gedragen zich met kinderen erg goed. Ze houden van het gezelschap van andere honden en kunnen het ook met andersoortige dieren goed vinden. De Engelse Foxhound heeft de neiging om te blaffen. Deze honden zijn in staat om onvermoeibaar vijf tot zes uur lang op een constante snelheid te rennen, door braamstruiken, door moerassen en door het open veld.

Omdat de Engelse Foxhound een groot deel van zijn energie gebruikt in zijn jeugd, moet hij al op zeven- of achtjarige leeftijd stoppen met werken. Honden van dit ras zijn nog steeds voornamelijk jachthonden die in meutes jagen, maar ze kunnen ook goed gezelschap zijn. Vooropgesteld dat ze voldoende afgericht worden en voldoende beweging krijgen. 

Gezondheid

Bij de Engelse Foxhound zijn geen serieuze genetische fouten bekend. Dit ras wordt als een zeer gezond ras beschouwd. Wel kan er bij de Engelse Foxhound doofheid voorkomen en hierop moet deze hond af en toe gecontroleerd worden.

Verzorging van de Engelse Foxhound

De korte, harde vacht van de Engelse Foxhound is makkelijk te verzorgen en vraagt weinig onderhoud. Kammen en borstelen met een stevige borstel is meer dan voldoende om de vacht schoon te houden. Het gebruik van shampoo is niet vaak nodig. Dit ras verhaart gemiddeld. Het is wel noodzakelijk om regelmatig de oren schoon te maken en de nagels te knippen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen