Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

engelse-cocker-spaniel

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 12 - 16 kg

Schofthoogte: 36 - 43 cm

Engelse Cocker Spaniël

De Engelse Cocker Spaniël heeft een groot jachtinstinct en is dus dol op jagen.

Geschiedenis

De Engelse Cocker Spaniël, die eind 1500 in Engeland ontstond, werd opgesplitst in zeven verschillende rassen: de Sussex, Clumber, Engelse Springer, Welsh-springer, Ierse Water Spaniël, Field Spaniël en de Cocker Spaniël. Samen ontwikkeld, het enige verschil tussen de Cocker- en Springer Spaniël is de grootte. In 1892 volgden de Kennel Club of England de twee als individuele rassen, en de Canadese en Amerikaanse Kennel Clubs volgden in de jaren veertig. De Engelse Cocker Spaniël dankt zijn naam aan de houtsnip, een vogel die werd gefokt en getraind om te jagen. Dit ras heeft uitstekende jachtcapaciteiten en doet het goed als gezelschaps, waak en jachthond.

Karakter

Afhankelijk van het gezin en de omgeving kan het temperament van de Engelse cocker Spaniël sterk variëren, maar over het algemeen is dit over het algemeen een aanhankelijke hond. Deze hond is trouw aan zijn famili en meestal gereserveerd voor vreemden. De Engelse Cocker Spaniël is een huisgenoot in hart en nieren en beschermt zijn familie graag, maar dit kan overreding vereisen. Voor het grootste deel zul je merken dat dit ras blij is met veel genegenheid om te geven. Slechte gewoonten om op te letten, zijn onder meer graven of overmatig blaffen.

Engelse Cocker Spaniëls zijn intelligente honden en kunnen worden opgeleid voor verschillende activiteiten. Dit ras wordt vaak getraind om mee te doen aan hondenwedstrijden in behendigheid en gehoorzaamheid. Al op jonge leeftijd moet je beginnen met elementaire gehoorzaamheid.

Gezondheid van de Engelse Cocker Spaniël

Over het algemeen is de Engelse Cocker Spaniël een gezonde hond met weinig gezondheidsproblemen. Dit ras is echter vatbaar voor het ontwikkelen van oorontstekingen. Controleer regelmatig de oren van de Engelse Cocker Spaniël om te voorkomen dat een infectie erger wordt en maak ze regelmatig schoon om een oorontsteking te voorkomen of om deze in een vroeg stadium tegen te gaan. Dit ras is vatbaar voor huidallergieën, waarvoor mogelijk speciaal voedsel en zachte haarshampoo nodig zijn. Omdat oorinfecties of huidallergieën voedselgerelateerd kunnen zijn, moet je ervoor zorgen dat de hond voer van hoge kwaliteit krijgt.

Verzorging

De vacht van de Engelse Cocker Spaniël is kort rond de kop en van gemiddelde lengte op de rest van het lichaam, het is plat en zijdeachtig op het lichaam met langere veren op de benen en romp. De Engelse Cocker Spaniël is er in veel verschillende kleuren, maar de meest voorkomende kleur is blauw roan. Deze vachtkleur is vergelijkbaar met zwarte vlekken op een witte achtergrond, vermengd met zwarte haren. Andere kleuren voor de Engelse Cocker Spaniël zijn zwart, rood of goud.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen