Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

engelse buldog ras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 18 - 25 kg

Schofthoogte: 31 - 40 cm

Engelse Bulldog

Oorspronkelijk was de Engelse Bulldog een afstammeling van de oude Aziatische mastiff, maar tegenwoordig is dit ras geheel van Engelse afkomst.

Geschiedenis

Deze hond is geheel in Engeland ontwikkeld en is gebruikt als bewakingshond, als jachthond en natuurlijk als stierenbijter. Uit het feit dat de Engelse Bulldog vele malen genoemd wordt in de geschiedenis van het land, blijkt dat de Engelsen trots zijn op deze hond. Doordat de fokkers zich meer concentreren op de vriendelijke karaktertrekken van de hond, heeft de huidige Bulldog een heel ander karakter dan zijn voorouders. De Bulldog is donor voor vele rassen, waaronder de Bullmastiff, de Bull Terrier, de Boston Terrier, de Franse Bulldog en de Boxer.

Karakter van de Engelse Bulldog

Van de Engelse Bulldog kan worden gezegd dat ze complexe persoonlijkheden hebben, misschien een teken van hun ietwat besmette verleden. Aangezien ze werden gebruikt voor activiteiten zoals hondengevechten en bull baiting (een proces waarbij Bulldogs tegen stieren zouden worden vergeleken). De Engelse Bulldog heeft volgens liefhebbers de ideale persoonlijkheid en zijn klassieke voorbeelden van honden die als goed kunnen worden beschouwd voor het stadsleven: ze zijn gemakkelijk in de omgang, onderhoudsarm en hun vacht is niet moeilijk te onderhouden. Deze honden reageren zeer goed op training, wat een deel van de reden is dat ze eeuwen geleden tot hondenvechters en bullbaiters werden gemaakt.

Gezondheid

Vanwege de korte snuit zijn ademhalingsproblemen bij de Engelse Bulldog niet ongewoon. Dit ras heeft de aanleg om een hartaanval te krijgen als het erg warm weer is. Bij de Engelse Bulldog is een keizersnede niet ongewoon vanwege hun brede kop. Huidontstekingen, heupproblemen en knieschijf luxatie komen ook regelmatig voor bij de Engelse Bulldog. Deze hond is ook kwetsbaar voor oogliddefecten en aangeboren hartziektes.

Verzorging

Engelse Bulldogs zijn erg goed en verzorgend met betrekking tot kinderen. Ze houden ervan om tijd met kinderen door te brengen. Gewoonlijk vertoont een Engelse Bulldog geen agressie tegen andere dieren en is deze hond goed tegen huisdieren. Maar dat wil niet zeggen dat ze tegen vreemde honden niet vijandig kunnen zijn. Regelmatig borstelen van de vacht met een doek is genoeg om de vacht schoon en glanzend te houden. Deze honden houden niet van beweging, dus ze moeten niet worden overvoerd. Deze hond is gevoelig voor extreem heet weer. In de zomer moeten de vouwen en rimpels regelmatig worden gepoederd.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen