Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Pomeriaan

Levensverwachting: 12 - 16 jaar

Gewicht: 2 - 3,5 kg

Schofthoogte: 20 - 22 cm

Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond is een oude hondenras dat oorspronkelijk uit Duitsland afkomstig is.

Geschiedenis

De Dwergkeeshond werd voor het eerst erkend als ras door de Duitse Kennel Club in 1900. Het ras werd later ook erkend door andere landen, waaronder de Verenigde Staten, waar het in 1930 werd erkend door de American Kennel Club. Het ras is sindsdien populair geworden als gezelschapshond en showhond en wordt nu over de hele wereld gefokt

Het ras staat ook wel bekend als de Pomeriaan. De Dwergkeeshond is een klein hondenras met een kortharige vacht en werd vroeger gebruikt als jachthond en bewakingshond. Het ras werd ook vaak gebruikt als boerderijhond en als gezelschapshond.

Karakter van de Dwergkeeshond

Dwergkeeshonden zijn kleine, energieke honden die bekend staan om hun intelligentie en speelsheid. Ze zijn liefdevol en trouw aan hun eigenaren en ze zijn goed in het aanpassen aan nieuwe situaties. De Dwergkeeshond kan over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren, maar kunnen terughoudend zijn richting vreemden. Ze zijn energiek en hebben regelmatig beweging nodig, maar ze kunnen zich aanpassen aan het leven in een appartement, zolang ze genoeg mentale en fysieke prikkels krijgen. De Dwergkeeshond is intelligent en kan getraind worden om een ​​variëteit aan trucs en taken uit te voeren. Al met al energieke, intelligente en liefdevolle metgezellen.

Gezondheid

Net als alle rassen kunnen Pomeranians gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Sommige gezondheidsproblemen waar je rekening mee moet houden zijn:

  1. Tandproblemen: Pomeranians kunnen gevoelig zijn voor tandproblemen, zoals tandverlies of parodontitis, vanwege hun kleine formaat en krappe tanden. Het is belangrijk om de tanden van je Pomeranian regelmatig te poetsen en door een dierenarts te laten controleren.
  2. Luxerende knieschijf: Dit is een aandoening waarbij de knieschijf uit zijn normale positie komt. Dit kan leiden tot mankheid of ongemak in het aangedane been.
  3. Hypothyreoïdie: Dit is een aandoening waarbij de schildklier te weinig hormonen produceert, wat kan leiden tot gewichtstoename, haaruitval en huidproblemen.
  4. Oogproblemen: Pomeranians kunnen gevoelig zijn voor oogproblemen, zoals cataracten, glaucoom en retinale dysplasie.
  5. Heupdysplasie: Dit is een genetische aandoening waarbij de heupgewrichten slecht gevormd zijn, wat kan leiden tot mankheid en ongemak.

Verzorging

De Dwergkeeshond heeft een zachte en pluizige ondervacht en een lange en rechte overvacht. De vacht van de Pomeriaan is er in verschillende kleuren. Zijn vacht verhaart constant en moet dagelijks worden geborsteld om klitten en klitten te voorkomen. Deze verzorgingsgewoonte helpt ook roos te voorkomen. Je moet ook de oren en ogen schoonmaken om mogelijke problemen en infecties te voorkomen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen