Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Duitse Staande Korthaar ras

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 20 - 32 kg

Schofthoogte: 53 - 64 cm

Duitse Staande Korthaar

De Duitse Staande Korthaar is in de negentiende eeuw ontwikkeld, als een hond, die voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

Geschiedenis

Het ras is waarschijnlijk het resultaat van het kruisen van de Spanish Pointer met de English Foxhound. Ook het ras van de Schweisshunde kan ertoe bijgedragen hebben dat de Duitse Staande Korthaar zich als een speurhond heeft ontwikkeld. Dit ras beschikt over vele vermogens en is bruikbaar om 's nachts spoor te volgen, te apporteren op land en in het water, als vogelhond, als eendenhond, als waakhond en als gezelschapshond. De Duitse Staande Korthaar is in 1930 voor het eerst door de AKC geregistreerd. De rasclub voor deze honden heeft in 1941 in Chicago bij de International Kennel Club een speciale show voor deze honden georganiseerd.

De oorspronkelijke Duitse Staande Korthaar werden gefokt voor gehoorzaamheid en de English Pointer is erbij gemengd om het werkhond aandeel te vergroten. Daarna werd het noodzakelijk om de ongewenste eigenschappen van de Duitse Staande Korthaar, zoals een aversie tegen water en een gebrek aan agressie tegenover roofdieren, weer te verwijderen.

Karakter van de Duitse Staande Korthaar

De Duitse Staande Korthaar is zeer energiek en slim en verder vrolijk, trouw en beschermend. Deze honden houden ervan om met mensen te zijn en voelen zich ongelukkig als ze langere tijd alleen worden gelaten. Wanneer ze niet genoeg beweging krijgen, kunnen ze rusteloos en destructief worden. Het zijn gezelschapshonden en ze houden veel van kinderen. De reuen zijn meer dominant en zijn daardoor feller en agressiever bij de jacht dan de teefjes. Deze honden tolereren andere honden en katten als ze daar op jonge leeftijd mee gesocialiseerd zijn. Maar men moet altijd in gedachten houden dat deze honden jachthonden zijn. Deze honden zijn blaffers en ze houden zich afzijdig van vreemden.

Gezondheid

De Duitse Staande Korthaar is over het algemeen een gezond ras, maar het kan wel geconfronteerd worden met oogproblemen, zoals grauwe staar en entropie van het ooglid. Ook kan deze hond een aanleg hebben voor epilepsie, hermafrodisme en lymfeoedeem. Enkele van de kleinere gezondheidsproblemen die dit ras kunnen treffen zijn CHD, entropie, maagtorsie, VWD, pannus en OCD.

Verzorging

Deze hond heeft niet veel verzorging nodig, De gladde vacht hoeft alleen regelmatig met een stevige borstel te worden geborsteld. Alleen baden indien noodzakelijk. Om de vacht er mooi uit te laten zien en te laten glanzen hoeft men de vacht slechts met een handdoek of een zeem af te wrijven. Deze hond verhaart gemiddeld. Controleer ook regelmatig de voeten, in het bijzonder nadat de hond buiten is geweest. Droog de hond grondig af na het jagen, om afkoelen te voorkomen. Controleer ook regelmatig de oren en de nagels. De Hubertusklauwen moeten regelmatig worden geknipt.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen