Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Duitse Pincher

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 11 - 20 kg

Schofthoogte: 43 - 51 cm

Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een Terriërras, dat in Duitsland in 1879 als apart ras erkend is.

Geschiedenis

Sinds die tijd is de German Pinscher Schnauzer Club als enige verantwoordelijk geweest voor de promotie en de bescherming van dit ras. De heer Werner Jung heeft dit ras na de Tweede Wereldoorlog voor uitsterven behoed. Oorspronkelijk werden in één worp zowel gladde Pinscher, als ruwharige Schnauzer pups geboren. Een politiek van het vereisen van bewijs van het voorkomen van de gladde vacht in drie opeenvolgende generaties, heeft ervoor gezorgd dat de Duitse Pinscher als een apart ras naar voren is gekomen. De United Kennel Club heeft dit ras in maart 1991 als ras erkend.

Karakter

De Duitse Pinscher trekt de aandacht doordat hij uitermate intelligent is en een expressieve manier van bewegen heeft. Dit zeldzame ras is de ideale gezelschapshond en hij wil graag gehoorzamen en leren. Deze honden hebben een behoorlijk uithoudingsvermogen en een behoorlijke hoeveelheid energie en reageren goed op gehoorzaamheidstraining, maar kunnen bij tijd en wijle enigszins koppig zijn. Ze hebben territoriumdrift en hebben de aangeboren wens om het bezit van hun eigenaar en diens familie te willen beschermen.

De Duitse Pinscher zal tot het bittere einde verdedigen, als hij in de veronderstelling verkeert dat iemand kwaad in de zin heeft. Het is een oud ras. Deze honden zijn middelgroot en beschikken over een aangeboren jachtvermogen, waardoor ze gespitst zijn op hun prooi en beschikken over vastberadenheid. De Duitse Pinscher is levendig en veelzijdig en het is een hond die bezoekers en insluipers met luid geblaf zal aankondigen. Deze honden zijn uitermate trouw, maar door hun onafhankelijke aard is gehoorzaamheidstraining een vereiste.

Gezondheid

De Duitse Pinscher is een relatief gezond ras, waarbij erfelijke of genetische ziektes niet voor komen; dit ras is bijzonder resistent tegen ziektes die andere rassen treffen.

Verzorging van de Duitse Pinscher

De sterke, gladde en glanzende vacht van de Duitse Pinscher heeft weinig verzorging nodig om deze een schoon en aantrekkelijk voorkomen te geven. Deze hond verhaart matig en de Duitse Pinscher hoeft alleen zo nu en dan geborsteld te worden om dode haren uit de vacht te verwijderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen