Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Duitse Jachtterriër

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 7,5 - 10 kg

Schofthoogte: 33 - 40 cm

Duitse Jachtterriër

De Duitse Jachtterriër werd oorspronkelijk in Duitsland ontwikkeld als jacht- en werkras.

Geschiedenis

Duitse Jachtterriërs behoren tot de terriërgroep, ondanks hun kleine omvang. Ze zijn getalenteerd in het jagen op enkele van de meest woeste prooien waaronder dassen en vossen. Deze honden staan bekend om hun moed en aanpassingsvermogen, evenals hun sterke werkethiek, dezelfde vaardigheden die het tegenwoordig waardevol maken als een jacht- en werkras. Vroege Duitse Jachtterriërs werden ontwikkeld door de Old English Fox Terriër te kruisen met Black and Tan Hunting Terriërs in Duitsland. Het ras is het resultaat van vele jaren selectief en intensief fokken en in Duitsland wordt het bijna uitsluitend voor de jacht gebruikt, hoewel het soms als huisdier in de Verenigde Staten wordt gehouden.

Karakter van de Duitse Jachtterriër

De Duitse Jachtterriër is een moedig en onverschrokken ras dat bekend staat om zijn jachtvaardigheden. Omdat deze hond zo vasthoudend is kunnen ze soms niet opschieten met andere honden en zijn ze berucht om hun hoge prooidrift. Wanneer dit het geval is, is de Duitse Jachtterriër misschien niet het ideale familiehuisdier, hoewel deze honden de neiging hebben goed met kinderen om te gaan. Deze hond kan een uitdaging zijn om thuis te houden vanwege hun hoge energieniveau, ze zijn meer een buitenhond en hebben elke dag veel beweging nodig.

Als jachthond is de Duitse Jachtterriër een energierijk en actief ras. Deze honden hebben meer nodig dan alleen een dagelijkse wandeling om aan hun behoefte aan lichaamsbeweging te voldoen. Deze hond zal het waarderen om een grote omheinde tuin te hebben om in te spelen en dit ras doet het bijzonder goed wanneer het wordt getraind voor de jacht of actieve hondensporten.

Gezondheid

De Duitse Jachtterriër is over het algemeen een redelijk gezond ras, hoewel ze een kortere levensduur hebben dan veel honden van kleine rassen. Dit ras is zeer gevoelig voor veldgerelateerde verwondingen zoals snijwonden, schaafwonden en kneuzingen.

Verzorging

Alle Duitse Jachtterriërs hebben een zwart-bruine kleur, hoewel de exacte tint van de bruine kleur kan variëren. Deze honden zijn meestal zwart met roestkleurige markeringen op de snuit en het onderstel, er kan ook chocolade of leverbruine kleuring zijn. Bruine neus en witte aftekeningen hebben geen voorkeur. De vacht is kort en glad of gebroken en deze honden werpen weinig haar af.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen