Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Duitse dog ras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 45 - 90 kg

Schofthoogte: 71 - 86 cm

Duitse Dog

De Duitse dog, ook wel Duitse Herdershond genoemd, is een hondenras dat afkomstig is uit Duitsland.

Geschiedenis

Het ras is ontstaan in de 19e eeuw als werkhond voor het hoeden van vee en het begeleiden van herders. De Duitse dog is een intelligent en trouw ras dat zich gemakkelijk aanpast aan verschillende omgevingen en taken. In de loop van de tijd is het ras ook populair geworden als gezinshond en als hulphond, bijvoorbeeld voor politie- en militaire doeleinden. De Duitse dog is tegenwoordig een van de meest populaire hondenrassen ter wereld.

Karakter van de Duitse Dog

De Duitse dog is een intelligent, alert en energiek ras. Ze zijn zeer trouw aan hun baas en hebben een sterk beschermend instinct. Ze zijn gemakkelijk te trainen en leren snel nieuwe commando's en trucjes. De Duitse dog is ook zeer aanhankelijk en kan zeer hecht worden aan hun baas en gezin. Echter, ze kunnen soms een beetje dominant zijn en hebben daarom goede en consistente opvoeding nodig om hun gedrag onder controle te houden. De Duitse dog is ook zeer actief en heeft regelmatig beweging en stimulatie nodig om tevreden en gezond te blijven. Al met al is de Duitse dog een geweldig ras voor mensen die op zoek zijn naar een intelligente en trouwe huisgenoot.

Gezondheid

De levensverwachting van de Duitse Dog staat niet in goede verhouding tot zijn formaat, daar hij meestal niet ouder dan tien jaar wordt. Net als voor vele andere hondenrassen, kan heupdysplasie ook voor de Duitse Dog een probleem vormen. Ander gezondheidsproblemen waar dit ras een aanleg toe heeft, zijn onder andere tumoren en hartziektes.

Verzorging

De Duitse Dog heeft kort glanzend haar en heeft niet veel verzorging nodig. Kam en borstel de vacht wanneer het nodig is. Deze hond verhaart gemiddeld. De nagels moeten worden geknipt. Omdat baden moeilijk is, is het goed om de hond vaak te borstelen. De Duitse Dog heeft beweging nodig, op zijn minst een lange wandeling per dag. 

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen