Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Duitse dog ras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 45 - 90 kg

Schofthoogte: 71 - 86 cm

Duitse Dog

De Duitse Dog staat bekend als de "Apollo" onder de honden.

Geschiedenis

Dit is een ras van zeer oude afkomst en de oorsprong van dit ras gaat terug tot de oude Grieken en Romeinen, zelfs tot de Egyptenaren. Er zijn tekeningen van soortgelijke honden die drieduizend jaar voor Christus gemaakt zijn en er wordt van dergelijke grote honden melding gemaakt in Chinese bronnen, die gedateerd zijn aan het begin van tweeduizend jaar voor Christus. Experts suggereren dat dit type honden ontstaan is in the Himalaya, waarbij zij verwijzen naar de gelijkenis van de Duitse Dog met de Tibetaanse Mastiff.

Ook de honden van de Assyriërs vertonen gelijkenis met de Duitse Dog; zij verhandelden deze grote honden met de Grieken en de Romeinen. Men neemt aan dat deze honden gekruist zijn met andere rassen. De meningen zijn verdeeld als het erover gaat of hiertoe de Irish Wolfhound, de Irish Greyhound of de English Mastiff behoorden. Ook brengen sommige experts de Duitse Dog niet in verband met de Tibetaanse Mastiff. De vroeg achttiendeëeuwse Franse naturalist de Comte de Buffon zou de Duitse Dog zijn Engelstalige naam hebben gegeven, nadat hij in Denemarken een slanker type van de "Boar Hound" had gezien, die gelijkenis vertoonde met de Greyhound. Deze graaf dacht dat het Deense klimaat voor deze verandering had gezorgd. Hij noemde deze hond daarom "Grand Danois", hetgeen vertaald naar het Engels "Great Danish Dog" werd, ofwel de "Great Dane".

Desalniettemin is het ras dat we vandaag de dag als de Great Dane, ofwel de Duitse Dog kennen in Duitsland ontwikkeld en niet in Denemarken. De Duitse adel heeft deze grote, maar elegante honden gefokt uit de Engelse Mastiffs. In 1880 noemden Duitse fokkers dit ras "Deutsche Dogge" ofwel Duitse Dog. In de Engelstalige landen wordt dit ras niettemin nog steeds de Great Dane genoemd.

Karakter van de Duitse Dog

De Apollo"onder de honden staat ook bekend als een mensenhond, omdat deze hond vriendelijk, speels en gek op kinderen en andere dieren is. De Duitse Dog is gek op mensen en is een huishond, ondanks zijn grote formaat. Ondanks al de vriendelijkheid van de Duitse Dog, zullen vreemden bij hem niet welkom zijn, hoewel misschien niet helemaal verafschuwd. Deze honden zijn daardoor wel fantastische waakhonden, maar geen goede bewakingshonden. Hoewel de Duitse Dog zachtaardig is, moet men niet vergeten dat het een reus is en moet deze hond als pup leren om niet tegen mensen aan te leunen of al te onstuimig te spelen, in het bijzonder met kinderen.

Gezondheid

De levensverwachting van de Duitse Dog staat niet in goede verhouding tot zijn formaat, daar hij meestal niet ouder dan tien jaar wordt, hoewel sommige exemplaren dertien jaar oud zijn geworden. Net als voor vele andere rassen, kan heupdysplasie ook voor de Duitse Dog een probleem vormen. Ander gezondheidsproblemen waar dit ras een aanleg toe heeft, zijn onder andere tumoren en hartziektes.

Verzorging

De Duitse Dog heeft kort glanzend haar en heeft niet veel verzorging nodig. Kam en borstel de vacht wanneer het nodig is. Deze hond verhaart gemiddeld. De nagels moeten worden geknipt. Omdat baden moeilijk is, is het goed om de hond vaak te borstelen. De Duitse Dog heeft beweging nodig, op zijn minst een lange wandeling per dag. Niettemin moeten zeer jonge Duitse Doggen niet mee genomen worden bij het joggen.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.