Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Duitse Brak

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 15 - 18 kg

Schofthoogte: 40 - 53 cm

Duitse Brak

De Duitse Brak is een hondenras dat afkomstig is uit Duitsland.

Geschiedenis

De Duitse Brak is een oude Duitse jachthond uit de Germaanse tijd, deze honden werden voornamelijk gebruikt voor de jacht. Het ras verspreidde zich later naar Scandinavië en het Alpengebied en ging zelfs overzee. Van de eens zo talrijke hondenrassen in Duitsland heeft alleen de Westfaalse Brak het overleefd, die zijn belangrijkste lokale ras voortbracht: de Sauerland Holzbracke. Ten slotte creëerde de fusie van het Sauerland met een lokale jachthond een eenheidstype dat sinds 1900 officieel bekend staat als de Duitse Brak.

Karakter van de Duitse Brak

Hoewel de Duitse Brak met hun onvermoeibare detectiedrift altijd als jachthond is gebruikt, zijn ze ook toegewijde, gevoelige en standvastige honden. Vanwege hun gevoelige aard hebben ze nauw en frequent contact met hun hondengeleider nodig, evenals voldoende activiteit en genegenheid. Met uitzondering dat ze in een kennel worden gehouden, zijn deze honden ook heel gemakkelijk in huis te houden dankzij hun rustige gedrag, omdat ze worden gekenmerkt door reinheid, loyaliteit, waakzaamheid en liefde voor kinderen.

Het verzorgen van de Duitse Brak is niet tijdrovend. Ze hebben een bijzonder sterke drang om te bewegen, waaraan voldaan moet worden om ze in balans en gezond te houden. Dagelijkse lichaamsbeweging is daarom essentieel. Met hun fijne neus, hun ijzeren wil om te volgen en een goed richtingsgevoel is de gepassioneerde, volhardende speurhond zeer geschikt voor oefeningen in het bos.

Gezondheid

Zoals de meeste jachthonden geniet de Duitse Brak een robuuste gezondheid. Erfelijke ziekten zijn bij dit ras niet bekend.

Verzorging

De vacht is vrij lang, zeer dicht en hard voor een kortharige hond, de buik is ook verder dicht behaard. De Duitse Brak is gefokt in drie kleuren en heeft rood tot geel haar met een zwart zadel. Naast een continue bleekheid zijn een witte snuit met nekring en een witte borst, witte poten en staartpunt hun handelsmerken. De vacht van deze honden moet wekelijks en worden geborsteld om het in goede conditie te houden en klitten te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen