Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Drever

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 14 - 16 kg

Schofthoogte: 30 - 38 cm

Drever

De Drever is een getalenteerde jachthond die bekend staat om zijn scherpe neus en sterke werkethiek, hij staat ook bekend om zijn bijzondere talent in het volgen van herten.

Geschiedenis

De Drever is technisch gezien een kleinere versie van de Westfaalse Dachsbracke. De Westfaalse Dachsbracke is ontwikkeld op basis van de Deutsche Bracke, een oude Duitse achttiende die werd ontwikkeld uit verschillende Bracke-type honden en lokale Duitse honden in de 18e eeuw. De Deutsche Bracke werd officieel genoemd in 1900, totdat de Westfaalse Dachsbracke nog steeds als een Duitse hond werd beschouwd. Het werd erkend door de FCI in 1935, hoewel er nog twee onderscheidende maten voor het ras waren. De kleinere versie van de Westfaalse Dachsbracke kreeg de naam Drever en werd in 1947 erkend door de Zweedse Kennel Club.

Karakter

De Drever wordt bijna uitsluitend gehouden voor de jacht, dus het is een slim en trainbaar ras met veel uithoudingsvermogen en vastberadenheid - deze honden kunnen ook een beetje een koppige kant hebben. Hoewel dit ras meestal wordt gehouden om te jagen, is het temperament vatbaar voor het gezinsleven. Deze honden hebben het potentieel om sterke banden met familie te vormen en veel eigenaren zouden de persoonlijkheid van het ras als zoet classificeren. Dit ras vereist veel vroege socialisatie en training, vooral als je wilt dat hij goed met kinderen en andere huisdieren kan opschieten. Dit ras kan soms een beetje onafhankelijk zijn, maar ze zijn nooit agressief.

Gezondheid van de Drever

Dit ras wordt over het algemeen als gezond beschouwd, hoewel er weinig gezondheidsonderzoeken zijn om dit feit te bewijzen of te weerleggen. Het is vermeldenswaard dat de Drever bijna uitsluitend wordt gefokt voor zijn werkvermogen, dus gezondheidsdefecten zouden snel worden geëlimineerd. Van dit ras is aangetoond dat het in sommige gevallen musculoskeletale problemen en verschillende oogproblemen ontwikkelt.

Verzorging

Zoals vele speurhonden heeft de Drever een korte, harde vacht. De vacht van deze hond is iets langer dan de meeste speurhonden en de lengte is uniform over het hele lichaam, maar iets langer op de rug, nek en romp. Kleur is niet het belangrijkste kenmerk voor dit ras, maar er is een vereiste voor witte aftekeningen op de borst, nek, gezicht en pootjes. Zolang deze markeringen aanwezig zijn, kan de vacht elke kleur of combinatie hebben.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen