Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

dobermann

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 32 - 45 kg

Schofthoogte: 61 - 72 cm

Dobermann

De Dobermann is vernoemd naar de fokker van dit hondenras, Karl Friedrich Louis Dobermann.

Geschiedenis

In de Verenigde Staten kunnen deze honden gewoon Dobermanns worden genoemd, maar de Dobermann en de Dobermann Pinscher zijn geen twee verschillende soorten honden, het zijn slechts twee namen voor hetzelfde ras. Net als sommige andere stoere rassen zoals de Duitse Herder, komt de Dobermann uit Duitsland en heeft zijn naaste wortels gebonden aan het 19e-eeuwse leven. De Dobermann is vernoemd naar een man genaamd Louis Dobermann die oorspronkelijk deze honden fokte. 

Omdat hij toegang had tot een aantal hondenrassen, begon Dobermann een hond te fokken die een loyale metgezel en uitstekende voogd zou zijn. Het is geen verrassing dat deze opzettelijke fokkerij heeft geleid tot de kwaliteitshond die we nu kennen als de Dobermann. Zijn sterk ontwikkelde instinct en loyale kameraadschap blijven hier goed in tact in de 21e eeuw en het is geen verrassing dat de Dobermann een van de meest populaire en herkenbare rassen over de hele wereld is geworden.

Karakter van de Dobermann

Je kunt niet over Dobermann Pinschers praten zonder het te hebben over hun unieke en agressieve temperament. Maar is dat een stereotype? Nou, een snelle blik op de stamboom van Dobermann Pinschers zal je vertellen dat ze inderdaad zijn gefokt om waakhonden te zijn met een agressieve streep, maar in de afgelopen jaren is de Dobermann wat meer gedomesticeerd, intelligent en beter geworden, geschikt voor het normale leven thuis.

De Dobermann wordt erkend als een van de meest intelligente hondenrassen dat er is. Als je denkt dat je een blind agressief dier krijgt bij een Doberman Pinscher, heb je het mis. Ze kunnen heel goed werken als huisdieren als ze goed zijn opgeleid en zullen uitgroeien een uitstekende waakhond. Dobermann Pinschers staan ​​natuurlijk bekend als waakhonden, ze reageren zeer goed op trainingen en zijn na veel oefenen bijna perfect afgericht. 

Gezondheid

De Dobermann is groot van formaat en hebben gezondheidsproblemen die vaak worden geassocieerd met honden van een grotere omvang. Ze hebben ook problemen met de genetische ziekte van Von Willebrand, een bloedingsstoornis die nu detecteerbaar is. Zoals veel grote honden hebben Dobermann Pinschers problemen met heupdysplasie. Bovendien is verwijde cardiomyopathie een veel voorkomende doodsoorzaak voor Dobermann Pinschers en beïnvloedt dit ras meer dan enig ander ras.

Verzorging

De Dobermann Pinscher heeft niet veel verzorging nodig. Twee keer per week borstelen is genoeg om de vacht schoon te houden. Deze hond verhaart gemiddeld.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen