Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

deerhound

Levensverwachting: 8 - 11 jaar

Gewicht: 34 - 50 kg

Schofthoogte: 71 - 76 cm

Deerhound

De Schotten hebben de Greyhound, een oud Engels ras, ontwikkeld tot de nu apart onderscheiden Scottish Deerhound.

Geschiedenis

Deze hond is oorspronkelijk gefokt om op herten te jagen in de Middeleeuwen en is later gegroeid wat formaat en kracht betreft. Dit ras is de favoriet van de Schotse hogere klasse geworden. Het ras is aan het eind van de achttiende eeuw bijna uitgestorven. Door de inspanningen van Arthur en Duncan McNeill is dit ras gered. Door een tekort aan voedsel tijdens de Tweede Wereldoorlog, was het zeer moeilijk om de grote Scottish Deerhound te blijven voeden. Enkel toegewijde eigenaars hebben het volgehouden en hebben hun honden gered. Tegenwoordig heeft dit ras de reputatie van gezelschapshond. Dit ras is in 1886 voor het eerst door de AKC geregistreerd.

Karakter

De Scottish Deerhound is een zachtaardig en lief dier en hij is zeer trouw en aanhankelijk. Dit dier heeft zijn eigen manier om zijn affectie te tonen. Het is een beleefde hond met een beminnelijke aard en een vriendelijke attitude. Het is een kalme en rustige hond met uitstekende manieren. Deze hond is oorspronkelijk gefokt als jachthond en hij is zeer moedig en waardig. Het zijn sterke, volhardende uitstekende jachthonden. Hij is zeer plichtsgetrouw, vertoont een grote toewijding en trouw. Deze honden zijn echter geen goede waak- of bewakingshonden. Door hun liefdevolle aard, begroeten ze iedereen met liefde.

De Scottish Deerhound kan soms koppigheid vertonen. Dit kan voorkomen worden door een vroege gehoorzaamheidstraining. Soms zijn ze een beetje langzaam in het opvolgen van de commando's van hun baas. Normaal zijn ze erg vriendelijk tegen andere honden, maar ze kunnen niet vertrouwd worden met andersoortige dieren. Dit ras heeft een heel eigen geluid. De Scottish Deerhound is een matig actieve hond, die zeer veel beweging nodig heeft. Dit ras is gek op het achternajagen en mag niet los worden gelaten zonder oefening. Regelmatige activiteiten zoals joggen en lange wandelingen voorzien in de behoefte aan beweging voor deze hond.

Gezondheid van de Deerhound

De Scottish Deerhound heeft een aanleg tot het krijgen van een maagtorsie en moet dus met beleid gevoerd worden. Het is beter om deze hond twee tot drie keer per dag een kleinere maaltijd te geven, dan een keer per dag een grote.

Verzorging

De Scottish Deerhound heeft een ruwe draadharige vacht, die regelmatig intensief moet worden verzorgd. De vacht moet getrimd en geplukt worden. Overmatig haar op de oren moet regelmatig worden geplukt. De Scottish Deerhound verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen