Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Deens-Zweedse boerderijhond

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 10 - 15 kg

Schofthoogte: 30 - 39 cm

Deens-Zweedse Boerderijhond

Zoals de naam van het ras al suggereert is de Deens-Zweedse Boerderijhond afkomstig uit Denemarken en delen van Zuid-Zweden.

Geschiedenis

Vandaag is de Deens-Zweedse Boerderijhond populair in heel Scandinavië. Deze hond is ontwikkeld als een multifunctionele boerderijhond, getraind om zowel mensen als landbouwhuisdieren te beschermen tegen indringers en roofdieren. Het ras werd ook gebruikt als jachthond en getraind voor het vangen van ratten. De Deens-Zweedse Boerderijhond werd pas in 1987 erkend als ras in Denemarken en Zweden, maar wordt al vele jaren als boerderij bewaker gebruikt. De exacte oorsprong van de Deens-Zweedse Boerderijhond is onbekend, omdat het ras al honderden jaren bestaat. Deze hond lijkt qua uiterlijk op de Jack Russell Terriër en er wordt gedacht dat er wat Pinscher-bloed in zit.

Karakter van de Deens-Zweedse Boerderijhond

De Deens-Zweedse Boerderijhond is een vriendelijk en gemakkelijk hondenras. Ze zijn klein van stuk maar doen het heel goed als een werkras, vee hoeden en de aanwezigheid van waarschuwen voor indringers of onbekenden. De Deens-Zweedse boerderijhond is een geweldig gezelschapsdier en het doet het erg goed met kinderen, waardoor het een populair gezelschapsdier is binnen gezinnen. Hoewel de deze hond Terriër-bloed in zijn aderen heeft, is hij niet bijzonder gespannen, de Deens-Zweedse boerderijhond is heel kalm en is een geweldige huisgenoot. Dit ras houdt ervan om een taak te hebben en vereist veel dagelijkse oefening en mentale stimulatie om de ontwikkeling van probleemgedrag te voorkomen.

De Deens-Zweedse Boerderijhond is een slim werkras dat kan worden getraind voor hoeden, bewaken en andere boerderentaken. De laatste jaren is de Deens-Zweedse Boerderijhond ook een populaire keuze geworden voor verscheidene hondensporten, ze kunnen ook worden getraind om te jagen op muizen en kunstaas. Ze zijn erg slim en trainbaar en reageren het beste op positieve versterkingen. Voor de Deens-Zweedse Boerderijhond wordt een stevige en consistente training aanbevolen.

Gezondheid

De Deens-Zweedse Boerderijhond is over het algemeen een gezond ras en is niet gevoelig voor het ontwikkelen van veel grote gezondheidsproblemen. Zoals alle honden is dit ras echter gevoelig voor bepaalde kleine gezondheidsproblemen. Enkele van de gezondheidsproblemen die dit ras kunnen treffen zijn heupdysplasie, tandproblemen en luxueuze patella. Verantwoord fokken kan helpen het risico voor deze en andere aandoeningen te verminderen.

Verzorging

Deze honden hebben een kort, dicht liggende vacht met glad haar. Wit is de overheersende kleur voor het ras, hoewel de meeste exemplaren van het ras ook zwarte en/of bruine vlekken op hun vacht kunnen hebben. Omdat de vacht zo kort is, vereist de Deens-Zweedse Boerderijhond minimale verzorging, afgezien van regelmatig borstelen om het afstoten onder controle te houden.

De Deens-Zweedse Boerderijhond is een relatief klein ras dus moeten ze hondenvoer krijgen dat is samengesteld voor honden van zijn grootte. Honden van kleine rassen hebben hoge energiebehoeften en snelle metabolismen, zodat hun dieet hogere niveaus van vet (een sterk geconcentreerde energiebron) moet bevatten dan een dieet voor honden van grote rassen. Zorg ervoor dat er een dieet wordt gekozen dat is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, waaronder dierlijke eiwitten.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen