Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

dalmatier hondenras

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 16 - 32 kg

Schofthoogte: 56 - 61 cm

Dalmatiër

De Dalmatiër is een hondenras dat is ontstaan in de regio Dalmatië, dat nu deel uitmaakt van Kroatië. Het ras is vernoemd naar de regio, die langs de oostkust van de Adriatische Zee ligt.

Geschiedenis

De exacte oorsprong van de Dalmatiër is onbekend, maar er wordt aangenomen dat het ras zich gedurende meerdere eeuwen heeft ontwikkeld. Sommige experts zijn van mening dat het ras mogelijk afstamt van oude Egyptische en Romeinse jachthonden, terwijl anderen geloven dat ze zijn ontwikkeld uit een mengsel van andere rassen, waaronder de Pointer, de Duitse Dog en de Greyhound.

De Dalmatiër werd aanvankelijk gebruikt als werkhond en ze werden gebruikt voor de jacht, bewaking en als koetshond. Ze waren ook populair als gezelschaps- en showhond en ze kregen een reputatie als een loyaal en intelligent ras. De Dalmatiër werd in 1886 erkend als een apart ras door de Fédération Cynologique Internationale (FCI), de internationale federatie van kennelclubs. Tegenwoordig wordt het ras erkend door de meeste grote kennelclubs over de hele wereld en heeft het een toegewijde aanhang onder fokkers. en hondenliefhebbers.

Karakter van de Dalmatiër

Dalmatiërs zijn erg actief. Het stereotype van de actieve hond die probeert zijn baasje aan het spelen te krijgen, past goed bij de Dalmatiër, omdat hij slank is en in staat is tot veel beweging en geniet van het gezelschap van anderen wanneer hij actief is. Dit ras heeft ook veel veelzijdigheid, zowel als familiehuisdier als als showhond die in staat is om een goede show op te zetten en te luisteren naar gehoorzaamheidstraining. Aangezien Dalmatiërs behoorlijk groot kunnen zijn, is het belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun rol binnen het gezin. Net als elke andere hond, is het belangrijk dat je de juiste grenzen met je hond kunt afdwingen.

Gezondheid

Gezondheidsproblemen, zoals sporen van botten en artritische aandoeningen, worden regelmatig gezien bij de Dalmatiër. Ze hebben ook een genetische aanleg voor doofheid, een probleem waar veel honden mee te maken kunnen hebben.

Verzorging

Dalmatiërs hebben een unieke gevlekte vacht waardoor ze een van de meer onmiskenbare rassen zijn die je tegenkomt. Ze kunnen veel haren verliezen, vooral op seizoensbasis. Hun vacht is echter kort, dus dit vereist minimale verzorging en knippen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen