Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Dalmadoodle

Levensverwachting: 11 - 14 jaar

Gewicht: 18 - 30 kg

Schofthoogte: 38 - 58 cm

Dalmadoodle

De Dalmadoodle is een kruising tussen de Dalmatiër en de Poedel

Geschiedenis

De Dalmadoodle is een nieuw hondenras waarvan de oorsprong anno 2022 nog niet helemaal duidelijk is.

Karakter van de Dalmadoodle

Als een Dalmadoodle meer het karakter van de Dalmatiër heeft, zal het trainen redelijk eenvoudig zijn en zal de vooruitgang geleidelijk verlopen. Deze honden zijn erg slim, maar kunnen ook onafhankelijk en koppig zijn. Daarom moet de training consequent en vastberaden benaderen, goed gedrag moet worden beloond met beloningen en lof. Wanneer de Dalmadoodle meer de persoonlijkheid van de Poedel heeft geërfd, zal de hond gemakkelijker te trainen zijn. Deze intelligente honden vinden het leuk om nieuwe dingen te leren, wat het uiteindelijk eenvoudiger maakt om nieuwe dingen te leren.

De Dalmadoodle vindt het prettig om in de buurt van mensen te zijn.. Hoewel Dalmadoodles beschermend kunnen zijn en misschien geneigd zijn om naar vreemden te blaffen, zullen ze zich op hun gemak voelen bij nieuwe mensen zodra ze hen leren kennen. Deze charmante en vriendelijke honden kunnen gemakkelijk in de omgang en kalm zijn, maar ze kunnen ook speels, dapper en gek zijn. Ze vereisen nogal wat aandacht, dus zorg ervoor dat je de tijd hebt om je huisdier te wijden. In ruil daarvoor zal je Dalmadoodle loyaal en liefdevol zijn.

Gezondheid

Zoals het geval is met alle kruisingen, kan de Dalmadoodle vatbaar zijn voor het ontwikkelen van de gezondheidsproblemen die van invloed zijn op zijn ouderrassen. Hybride honden kunnen echter winterhard en gezond zijn, en er is geen manier om de gezondheid van een individueel huisdier op de lange termijn te voorspellen.

De Dalmadoodle kan vatbaar zijn voor urinestenen, heupdysplasie, huidallergieën, iris-sfincterdysplasie, de ziekte van Cushing, de ziekte van Addison, talg-adenitis, maagdilatatie-volvulus en doofheid.

Verzorging

De vacht van een Dalmadoodle kan dicht en gekruld zijn zoals de Poedel, of kort, fijn en dicht zoals de Dalmatiër. Hoe dan ook, je moet de vacht van de hond dagelijks borstelen om hem gezond, schoon en klitvrij te houden. Als de vacht van je hond meer op die van de Poedel lijkt, zal hij niet veel werpen, maar regelmatig naar de trimsalon moeten gaan om te strippen en te trimmen. Dit is niet nodig als de vacht lijkt op die van de Dalmatiër, maar in dat geval zal de vacht veel verharen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen