Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Curly Coated Retriever

Levensverwachting: 9 - 14 jaar

Gewicht: 23 - 41 kg

Schofthoogte: 58 - 69 cm

Curly Coated Retriever

De ontstaansgeschiedenis van de Curly Coated Retriever is enigszins onduidelijk, toch wordt aangenomen dat dit een van de oudste is van alle rassen die als Retrievers zijn geclassificeerd.

Geschiedenis

De Curly Coated Retriever zou een kruising zijn tussen de Close-Curled English Water Dog, de Old Water Spaniël en the St. John's Newfoundland dog. Sommige types van jachthonden met een krullerige vacht waren al in de late zestiende eeuw bekend. In 1833 is de Curly Coated Retriever erkend als een rasechte hond. De Curly Coated Retriever is voor het eerst tentoongesteld in het midden van de negentiende eeuw op een show te Birmingham in Engeland. In 1889 zijn enkele exemplaren naar Nieuw Zeeland geëxporteerd en later ook naar Australië, waar het nog steeds een populair ras is. De AKC heeft de eerste Curly Coated Retriever geregistreerd in 1924.

Karakter

De Curly Coated Retriever is aanhankelijk en zeer goed af te richten. Dit ras is een zachtaardige, charmante gezinshond en toch een vastbesloten, duurzame jager. Deze honden blinken uit in spoorzoeken, apporteren, bewaken, behendigheid en competitieve gehoorzaamheid. De AKC standaard zegt over de Curly Coated Retriever, dat een goed gebouwde en goed gehumeurde Curly Coated Retriever zal werken zo lang er werk is dat gedaan moet worden. Deze honden functioneren ook goed als therapiehonden.

Deze hond is een actieve, trouwe kameraad voor elke buitenmens. Door zijn onafhankelijke en zelfverzekerde aard kan de Curly Coated Retriever koppig en eigenzinnig zijn. Koppigheid die ook kan uitmonden in volharding is zowel een zeer gewaardeerde als een lastige karaktertrek, een karaktertrek waardoor de Curly Coated Retriever als ras vaak niet goed begrepen wordt.

Gezondheid van de Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever heeft een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie, epilepsie en oogproblemen. Dit ras lijdt aan veel van de gezondheidsproblemen die ook bij andere rasechte honden voorkomen. Ook lijdt de Curly Coated Retriever aan toevallen, hartproblemen en een zeer vreemde ziekte die bekend staat als het Curly patterning problem.

Verzorging

De korte, dichte krullerige vacht van de Curly Coated Retriever is makkelijk te onderhouden. Borstelen en kammen zijn niet nodig om de vacht schoon te houden. De vacht kan vaak worden gewassen. Af en toe minimaal trimmen kan helpen voorkomen dat de krullerige lokken te lang, te wild en te onverzorgd worden. De vacht kan door borstelen en kammen kroezig worden en zo veel verzorging is niet nodig. De Curly Coated Retriever verhaart matig. Tijdens de rui moet de vacht wel gekamd worden om vervilten te voorkomen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen