Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Coton de Tulear

Levensverwachting: 14 - 16 jaar

Gewicht: 3 - 6 kg

Schofthoogte: 22 - 30 cm

Coton de Tuléar

De Coton de Tuléar is een kleine, schattige hond, met katoenachtige lange haren.

Geschiedenis

Deze hond komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Deze honden behoren tot het nu uitgestorven ras Colon de Réunion van het eiland Réunion en ze kwamen naar Madagaskar en nabijgelegen eilanden op handelsschepen, waarschijnlijk al voor de zeventiende eeuw. De Coton de Tuléar is een typische bichon en dit ras bestaat waarschijnlijk al meer dan duizend jaar, misschien zelfs wel langer. De Coton de Tuléar is een zeldzaam ras en het was de favoriet van de Franse adel op het eiland tijdens de koloniale periode. In feite was het tot de twintigste eeuw verboden voor gewone burgers om een Coton de Tuléar te bezitten. In de Verenigde Staten wordt dit ras steeds populairder, hoewel dit ras in Europa en Amerika pas in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw bekend werd. De Coton de Tuléar is in 1970 door de FCI erkend als ras.

Karakter

Het is een vrolijke, soms wat rumoerige kleine metgezel. Een Coton de Tuléar zal de clown uithangen en springen om de aandacht te trekken. Dit ras is toegewijd aan zijn baas, wil altijd in de buurt van zijn baas zijn en zal zijn best doen de baas een plezier te doen. Net als de andere Bichons is deze hond alert en intelligent en zal hij sterke band ontwikkelen met zijn baas, waarbij hij zijn baas vaak op de hoogte houdt van ongewone gebeurtenissen.

De Coton de Tuléar heeft een zeer goed gehoor en zal zijn baas meteen op vreemde geluiden attent maken. Deze hond is speels en houdt ervan om te gaan wandelen. Het is een levendige metgezel, hij zal zelden moe worden en zal de clown uithangen om je blij te maken. De Coton de Tuléar leert snel, maar kan soms behoorlijk eigenzinnig zijn. De Coton de Tuléar is gek op gezelschap en houdt er niet van om langer dan een paar uur alleen gelaten te worden, dan zal deze hond angstig worden en gaan kauwen en blaffen. 

Gezondheid van de Coton de Tuléar

Bij de Coton de Tuléar komen geen genetische defecten voor. Het is een gehard, ze zijn zelden ziek en vinden het niet erg om in de regen of in de sneeuw te spelen. In principe is de Coton de Tuléar een binnenhond. Hoewel deze hond niet bekend staat als bewakingshond, is deze hond uitstekend geschikt om alarm te slaan.

Verzorging

Hoewel de Coton de Tuléar niet verhaart, zal de vacht van deze hond zonder vaak borstelen en kammen vervilten en rommelig worden. Het dode haar moet dagelijks uit de vacht gekamd en geborsteld worden en het lange en fijne haar moet regelmatig verzorgd worden. De Coton de Tuléar hoeft niet vaak in bad. Overtollig haar tussen de voetkussentjes en de binnenkant van de oren moeten goed schoongehouden worden. Om dit ras er aantrekkelijk uit te laten zien, is regelmatige verzorging onontbeerlijk.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen