Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

cockapoo wit

Levensverwachting: 14 - 18 jaar

Gewicht: 5 - 11 kg

Schofthoogte: 25 - 38 cm

Cockapoo

De Cockapoo is een kruising tussen de Poedel en een Cocker Spaniël.

Geschiedenis

De Cockapoo is een oude kruising, ontstaan rond de jaren 1960. De eerste fokkerij was toevallig, maar het gelukkige resultaat was een nest puppy's die intelligent waren, bijna reukloos, die een laaguitlopende vacht hadden en de gemakkelijke en liefhebbende aard van de Cocker Spaniël vertoonden. Deze pups kregen de naam Cockapoo. Er worden vandaag de dag enkele inspanningen gedaan om rasstandaarden vast te stellen en de Cockapoo te starten op de harde weg om een ​​echt erkend hondenras te worden, een die nakomelingen produceert met consistente eigenschappen.

Ze zijn een van de weinige designrassen die zelfs nu niet tegen hoge prijzen worden verkocht, veel liefhebbers van het ras schrijven die wenselijke omstandigheid toe aan de intelligentie van de Cockapoo en zijn lieve en liefdevolle karakter. Toen de Cockapoo bekender begon te worden werd hij alleen maar populairder. Sommige Cockapo fokkers willen van de Cockapoo een rashond maken en multigeneratie kruisingen gebruiken, terwijl andere fokkers de voorkeur geven aan de basis Poedel en Cocker Spaniël kruising. Er zijn Cockapoo Cubs over de hele wereld, maar ze zijn niet bij elkaar aangesloten vanwege deze verschillende filosofieën.

In 1999 werd De Cockapoo Club of America opgericht. De club promoot het fokken van multigenerationele Cockapoos in plaats van het creëren van nieuwe eerste generaties, omdat deze techniek wordt verondersteld om pups te helpen de gewenste kwaliteiten te behouden die niet bij alle honden van de eerste generatie worden gezien. De American Cockapoo Club werd opgericht in 2004; deze leden mengen geen generaties en fokken geen Cockapoo terug naar een Poedel of een Cocker Spaniël. Ook zij hebben een rasstandaard en hun doel is om echte Cockapoos te creëren die zijn gefokt met lijnen die kunnen worden herleid tot hun oorspronkelijke wortels.

Karakter van de Cockapoo

De Cockapoo is erg intelligent en daarom gemakkelijk te trainen, ze staan bekend als een gezelschapshond. Deze hond is extravert van aard en kan vaak met iedereen overweg. Afhankelijk van zijn temperament kan hij actief zijn of gewoon genieten van lekker luieren op de bank. Hij heeft de intelligentie geërfd van zijn voorouder, de Poedel. Als de ouders niet de liefdevolle kwaliteit hebben die in een Cockapoo wordt verwacht, dan zullen hun nakomelingen dat ook niet doen.

Zoals elke hondenras heeft de Cockapoo vroege training en socialisatie nodig, blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn helpt hierbij. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat de Cockapoo opgroeit tot een goed afgerichte hond. De Cockapoo wil graag bij zijn familie zijn en kan last hebben van verlatingsangst wanneer hij te lang alleen wordt gelaten. Hij kan hoge niveaus van gehoorzaamheid bereiken met tijd en geduld.

Gezondheid

De Cockapoo is niet onderhevig aan de vele genetische of verworven gezondheidsproblemen die bij veel rashonden horen. Luxerende patella, een ziekte waarbij de knie losraakt en wiebelt, is een van de weinige veel voorkomende kwalen die dit ras problemen geven. Dit kan met een operatie worden behandeld, hoewel het kiezen van een fokker die screent op de erfelijke aandoening de beste preventie is. De Cockapoo kan ook gevoelig zijn voor progressieve retinale atrofie, waarbij het netvlies gedurende meerdere jaren verslechtert. De ziekte kan leiden tot problemen met het gezichtsvermogen en blindheid. Goed fokken is de sleutel tot preventie.

De Cockapoo staat bekend om zijn zachte, slappe oren, een kenmerk dat hem tot een favoriete schoothondje maakt. Zoals bij veel hondenrassen met dit type oren, kan de Cockapoo echter oorproblemen ontwikkelen, waaronder oormijt, bacteriële infecties en schimmelinfecties. De oren moeten wekelijks worden schoongemaakt, met meer aandacht als zich problemen voordoen. Eenvoudige behandelingen voor oorinfecties zijn verkrijgbaar bij de dierenarts. Sommige honden van dit ras ontwikkelen ook hyperthyreoïdie of onderproductie van het schildklierhormoon. Wees alert op lethargie en uitgebreid haarverlies. De behandeling gebeurt via orale hormoontoediening, via dagelijkse pillen.

Verzorging

Voor rechtere vachttypen, is het verstandig om de vacht van de hond minstens twee keer per week te borstelen. Met golvende / krullende vachttypen is twee tot drie keer per week een goede frequentie. En voor dicht gekrulde vachttypen, moet de Cockapoo dagelijks geborsteld worden om klitten en matten te voorkomen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen