Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Clumber Spaniel

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 25 - 39 kg

Schofthoogte: 43 - 51 cm

Clumber Spaniël

De Clumber Spaniël is een hondenras. De Cumber is waarschijnlijk een van de oudste en meest raszuivere Spaniëls.

Geschiedenis

De rasgeschiedenis van de Clumber Spaniël is vóór het midden van de negentiende eeuw onduidelijk. Volgens één theorie komt dit ras uit Frankrijk en zou de Duc de Noailles ten tijde van de Franse revolutie zijn kennel met bekroonde spaniëls aan de Dukie of Newcastle in Clumber Park te Nottingham hebben gegeven. Volgens een andere theorie is de Clumber Spaniël ontstaan in Groot Brittannië, door het kruisen van oudere rassen jacht Spaniëls met Bassets of Sint Hubertushonden. De Clumber Spaniël is één van de eerste rassen die door de AKC zijn erkend.

De Clumber Spaniël is een zeldzaam ras en moeilijk te vinden. Dit ras wordt voornamelijk gebruikt om op fazanten en patrijzen te jagen en deze honden zijn zeer geschikt om in dicht struikgewas te werken. Vergeleken met andere Spaniëls, is dit ras tamelijk langzaam in het veld. Het is een stille werker met een fijne neus en een goed uithoudingsvermogen. Door deze honden zorgvuldig af te richten, worden ze makkelijk terug te halen.

Karakter

De Clumber Spaniël is een kalme, trouwe, intelligente en plezierige hond. Dit ras is zeer vriendelijk en speels van aard. De Clumber Spaniël is een serieuze jachthond, uitstekend in dicht kreupelhout en een goede apporterende hond als hij goed is afgericht. Ook is deze hond een uitstekende spoorvolger. Meestal zijn deze honden onvriendelijk naar onbekenden, maar gaan ze goed om met de kinderen van hun gezin. Dit ras beschikt over een goed geheugen en is daarom makkelijk af te richten. Verder staat de Clumber Spaniël bekend om zijn liefde voor water en zwemmen.

Gezondheid van de Clumber Spaniël

Enkele gezondheidsproblemen die bij de Clumber Spaniël voorkomen zijn grauwe staar, droge ogen, entropie en entropie (het naar binnen of naar buiten keren van het onderste ooglid) en hypothyroïdie. In het verleden was heupdysplasie een veelvoorkomend probleem, maar door hard werken van de fokkers is dit probleem enigszins opgelost. Dit ras heeft de neiging om vreemde voorwerpen in te slikken, dus voorzichtigheid is geboden. De Clumber Spaniël heeft ook de neiging om snel aan te komen en deze honden moeten daarom niet overvoerd worden. Clumber Spaniëls zijn bevattelijk voor vlooien en huidallergieën. Hun dieet moet bestaan uit lamsvlees en rijst.

Verzorging

De Clumber Spaniël is makkelijk te verzorgen. De vacht van deze honden moet regelmatig worden gekamd en geborsteld om deze schoon te houden. De Clumber Spaniël verhaart hevig. De ogen en oren moeten altijd schoon worden gehouden en regelmatig worden geïnspecteerd. Deze hond moet door een kundig persoon worden getrimd.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.