Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Clumber Spaniel

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 25 - 39 kg

Schofthoogte: 43 - 51 cm

Clumber Spaniël

De Clumber Spaniël is een hondenras. De Cumber is waarschijnlijk een van de oudste en meest raszuivere Spaniëls.

Geschiedenis

De Clumber Spaniël is een oude Engels ras dat in de 18e eeuw is ontwikkeld door de Duke of Newcastle in het kasteel Clumber Park. Het ras werd gefokt om te jagen op fazanten en andere wilde vogels en werd gewaardeerd om zijn werklust en zijn vermogen om te werken in zwaar terrein. De Clumber Spaniël is een van de oudste Spaniël rassen en is naar verluidt afgeleid van de St. Hubert Spaniël, een oud Franse jachthond ras.

Karakter

De Clumber Spaniël is een kalme, trouwe, intelligente en plezierige hond. Dit ras is zeer vriendelijk en speels van aard. De Clumber Spaniël is een serieuze jachthond, uitstekend in dicht kreupelhout en een goede apporterende hond als hij goed is afgericht. Ook is deze hond een uitstekende spoorvolger. Meestal zijn deze honden onvriendelijk naar onbekenden, maar gaan ze goed om met de kinderen van hun gezin. Dit ras beschikt over een goed geheugen en is daarom makkelijk af te richten. Verder staat de Clumber Spaniël bekend om zijn liefde voor water en zwemmen.

Gezondheid van de Clumber Spaniël

De Clumber Spaniël is over het algemeen een gezond ras, maar net als bij alle honden, kan het onderhevig zijn aan bepaalde gezondheidsproblemen. Zoals bij veel honden met een korte neus (zoals de Clumber Spaniël), kan het ras gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen. Andere gezondheidsproblemen waar de Clumber Spaniël aan kan lijden, zijn oogproblemen, heupdysplasie en obesitas.

Verzorging

De Clumber Spaniël is makkelijk te verzorgen. De vacht van deze honden moet regelmatig worden gekamd en geborsteld om deze schoon te houden. De Clumber Spaniël verhaart hevig. De ogen en oren moeten altijd schoon worden gehouden en regelmatig worden geïnspecteerd. Deze hond moet door een kundig persoon worden getrimd.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen