Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ciobanesc Romanesc Mioritic

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 50 - 60 kg

Schofthoogte: 50 - 75 cm

Ciobanesc Romanesc Mioritic

De Ciobanesc Romanesc Mioritic werd ontwikkeld in de Karpaten in Roemenië.

Geschiedenis

Het ras is ontwikkeld uit een natuurlijk Karpatisch ras, gekozen vanwege zijn bruikbaarheid en zijn krachtige uiterlijk. De naam Ciobanesc Romanesc Mioritic verwijst zowel naar het land van herkomst van het ras als naar zijn doel. De Ciobanesc Romanesc Mioritic wordt momenteel niet erkend door de AKC, maar hij wordt wel erkend door de FCI en de UKC. De FCI classificeert hem in groep 1 als een herdershond en de UKC als een herdershond.

Karakter van de Ciobanesc Romanesc Mioritic

De Ciobanesc Romanesc Mioritic is van nature een rustige en zachtaardige hond, maar hij heeft beschermende instincten en zal degenen van wie hij houdt verdedigen. Deze hond vormt een sterke band met zijn familie, hoewel het soms tijd kan kosten om zich te ontwikkelen, en hij vereist een sterke hand in leiderschap. Om deze reden is dit ras het beste voor ervaren hondenbezitters. Als de Ciobanesc Romanesc Mioritic goed is getraind en gesocialiseerd, is het een geweldige metgezel voor elk gezin, hoewel hij soms wat afstandelijk en achterdochtig kan zijn tegenover vreemden.

Gezondheid

De Ciobanesc Romanesc Mioritic is in het algemeen een redelijk gezond ras, maar alle honden zijn gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. De grootte van het ras kan hem in gevaar brengen voor musculoskeletale problemen zoals heupdysplasie, evenals een gevaarlijke aandoening dat een maagtorsie wordt genoemd.

Verzorging

De Ciobanesc Romanesc Mioritic heeft de typische vacht van een herdershond, namelijk dik, dicht en redelijk wild. Als een Roemeens ras zijn deze honden goed aangepast aan het overleven in koude weersomstandigheden, wat betekent dat ze een dubbele vacht hebben. De ondervacht is dik en zacht, terwijl de buitenlaag redelijk recht, overvloedig en hard is. De vacht is meestal ongeveer 4 centimeter lang op het hoofd en lichaam, maar kan korter zijn op de benen. Kleuren variëren van effen wit of grijs tot gevlekt met een grondkleur en verschillende markeringen.

Als hond van een groot ras moet de Ciobanesc Romanesc Mioritic droogvoer van hoge kwaliteit krijgen dat is samengesteld voor grotere rassen, zorg ervoor dat het dierlijke proteïne als eerste ingrediënt bevat. Deze hond is van nature ook een werkras, dus hij kan het goed doen met een actieve of werkende rasformule zolang je voorzichtig bent met overvoeding om zwaarlijvigheid te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen