Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

chow chow hondenras

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 25 - 27 kg

Schofthoogte: 48 - 51 cm

Chow Chow

De Chow Chow is een hondenras, behorend tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype.

Geschiedenis

De Chow Chow is een hondenras dat oorspronkelijk uit China komt, waar het voor verschillende doeleinden werd gebruikt, waaronder jagen, bewaken en als werkhond. Er wordt aangenomen dat de Chow Chow al meer dan 2000 jaar bestaat en het is een van de oudste bekende hondenrassen. Het ras is oorspronkelijk ontwikkeld in de noordelijke regio's van China, waar het werd gebruikt als bewakingshond en om vee te beschermen. De Chow Chow is bekend om zijn opvallende uiterlijk, met een dikke, fluweelzachte vacht en een unieke "blauw-zwarte" tong. Het ras werd ook gebruikt als sleehond in de koudere regio's van China en het werd gewaardeerd om zijn kracht en uithoudingsvermogen.

In het laatste decennium van de 19e eeuw werd de Chow Chow geïntroduceerd in Europa en de Verenigde Staten, waar het snel populair werd als gezelschapshond en showhond. Vandaag de dag wordt de Chow Chow erkend door belangrijke kynologische verenigingen over de hele wereld en het staat bekend om zijn loyaliteit en affectievolle aard. Ondanks zijn oude oorsprong blijft de Chow Chow vandaag de dag een populair ras en het wordt erkend om zijn unieke uiterlijk en persoonlijkheid.

Karakter van de Chow Chow

In het algemeen zijn Chow Chows rustige honden die graag bij hun familie zijn en ze zijn ook bekend om hun zachte en liefdevolle aard. Ze zijn echter ook onafhankelijk en zelfstandig en hebben soms de neiging om hun eigen gang te gaan, dus het is belangrijk om ze te trainen en te socialiseren om te voorkomen dat ze te onafhankelijk of moeilijk te beheersen worden. De Chow Chow staat ook bekend om hun zelfbeheersing en kalmte, wat hen goed maakt voor gezinnen met kinderen. Ze zijn echter ook bekend om hun onafhankelijkheid en kunnen soms niet goed omgaan met teveel aandacht of drukte, dus het is belangrijk om hen de ruimte te geven die ze nodig hebben.

Gezondheid

De Chow Chow is een algemeen gezonde hondenras, maar zoals bij elk ras, kunnen ze bepaalde gezondheidsproblemen ontwikkelen. Sommige gezondheidsproblemen die vaker voorkomen bij Chow Chows zijn:

  1. Huidproblemen: Ze kunnen last hebben van huidproblemen zoals allergieën, schilfering en ontstekingen.
  2. Oogproblemen: Chow Chows kunnen oogproblemen zoals glaucoom, cataracten en entropion ontwikkelen.
  3. Orthopedische aandoeningen: De Chow Chow kan lijden aan orthopedische aandoeningen zoals heupdysplasie, artrose en dislocatie van de knieschijf.
  4. Darmproblemen: Chow Chows kunnen darmproblemen zoals obstipatie en diarree ontwikkelen.
  5. Andere aandoeningen: Ze kunnen ook andere aandoeningen zoals nierproblemen, bloedarmoede en auto-immuunziekten ontwikkelen.

Verzorging

De opvallende, aantrekkelijke vacht van de Chow Chow is een van zijn belangrijkste kenmerken. De vacht van de Chow Chow is dik en groot en kan in kleur variëren van lichtbruin tot kaneel of crème. De vacht moet regelmatig worden geborsteld zodat het gezond en levendig blijft.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen