Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

chow chow hondenras

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 25 - 27 kg

Schofthoogte: 48 - 51 cm

Chow Chow

Een van de oudste hondenrassen ter wereld, de Chow Chow. Hij is oorspronkelijk ontstaan ​​in Mongolië voordat het werd getransporteerd en gefokt in China.

Geschiedenis

Net als de Mopshond, een ander oud hondenras, komt de Chow Chow uit Azië. Specifiek komt het ras oorspronkelijk uit Noord-China of Mongolië. Zijn geschiedenis gaat terug tot vele duizenden jaren. DNA-analyse heeft bevestigd dat de Chow Chow het oudste hondenras is ter wereld, de raszuiverheid is al millennia lang behouden. In termen van het traceren van de geschiedenis van de hond tot specifieke datums, zijn er sculpturen van Chow Chow-achtige honden die dateren uit de Han-dynastie, die liep van 206 voor Christus. tot 22 na Christus.

Volgens de American Kennel Club is de Chow Chow een krachtige, stevige hond van het Noordpool-type, middelgroot en gespierd met zware botten. De Chow Chow een oud ras van Noord-Chinese origine. Hoewel het ras oorspronkelijk een werkhond was, dient hij tegenwoordig vooral als metgezel en wordt hij gezien in hondenshows door het hele land.

Karakter van de Chow Chow

De Chow Chow is een goede huishond met een relaxte persoonlijkheid dat niet overdreven agressief of angstig is als hij al een tijdje alleen moet zijn. Ze hebben niet veel behoefte aan lichaamsbeweging, in tegenstelling tot sommige honden die beter geschikt zijn voor uitgestrekte landgoederen. De Chow Chow kan soms een beetje gefrustreerd zijn om in beweging te komen, omdat het een persoonlijkheid heeft dat sterk lijkt op die van een kat. De Chow Chow is geschikt voor het huiselijk leven, maar dit kan ook betekenen dat de hond zich zo comfortabel thuis voelt dat hij niet altijd bereid is te luisteren naar wat je hem beveelt. Als je een goede discipline handhaaft en de hond geen traktaties geeft om de verkeerde redenen, zou je niet veel problemen moeten hebben met de opvoeding.

Gezondheid

Chow Chows hebben ongewoon rechte achterpoten, waardoor ze een licht opgestoken rug hebben. Dit kan verband houden met hoge percentages heup- en elleboogdysplasie dat voorkomt bij dit hondenras. Het kan ook leiden tot verkeerde diagnoses door professionals die niet vertrouwd zijn met deze manier van lopen. Dit ras is ook gevoelig voor allergieën, ook kunnen ze net als bij andere grote honden last hebben van een opgeblazen gevoel.

Over het algemeen is dit ras echter relatief gezond. Beïnvloed door verschillende gewrichtsaandoeningen, kan worden verwacht dat de Chow Chow een relatief grote kans heeft om deze tijdens zijn levensduur te ervaren. Er zeker van zijn dat je een gezonde Chow Chow verwerft is belangrijk vanaf het begin, dus zorg ervoor dat je in dit opzicht nauwgezet aandacht besteedt aan details wanneer je besluit om een Chow Chow aan te schaffen.

Verzorging

De opvallende, aantrekkelijke vacht van de Chow Chow is een van zijn belangrijkste kenmerken. De vacht van de Chow Chow is dik en groot en kan in kleur variëren van lichtbruin tot kaneel of crème. De vacht moet regelmatig worden geborsteld zodat het gezond en levendig blijft.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.