Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

chihuahua-hond

Levensverwachting: 12 - 20 jaar

Gewicht: 1,5 - 3 kg

Schofthoogte: 15 - 23 cm

Chihuahua

De Chihuahua is een fijne gezelschapshond en deze hond is zeer actief, stoutmoedig en vol vertrouwen.

Geschiedenis

De Chihuahua is met een geschiedenis van meer dan honderd jaar, een van de oudste hondenrassen die op het Amerikaanse continent voorkomen. Hoewel er ook wel wordt beweerd dat de Chihuahua banden met China zou hebben, wordt over het algemeen aangenomen dat dit ras uit Mexico afkomstig is. Dit ras ontleent zijn naam aan de Mexicaanse staat Chihuahua. Deze honden zijn in de negentiende eeuw door reizigers over de rest van de wereld verspreid. Sommigen geloven dat de Chihuahua voor de oude Roodhuidige Indianen beschavingen een heilig dier was. Een andere theorie zegt dat deze hond uit het oude Egypte afkomstig is. Hoe dan ook, de Chihuahua is tegenwoordig één van de meest geliefde huisdieren van Noord Amerika.

Karakter

De Chihuahua heeft het liefst een één op één relatie en is zeer aanhankelijk. De Chihuahua is zeer trouw aan zijn baas en hunkert naar de fysieke aanwezigheid van zijn baas. Deze hond kan zich zeer sterk aan zijn baas hechten en in dit opzicht zelfs zeer obsessief worden. De Chihuahua is te moedig en te eigenzinnig voor zijn formaat. Deze hond kan zich snel verplaatsen en zal dat ook doen om te voorkomen dat iemand op hem gaat staan. De Chihuahua kan agressie vertonen ten opzichte van vreemden en vertrouwt niemand behalve zijn baas. Deze hond blijft in de aanwezigheid van vreemden het liefst dicht bij zijn baas.

De Chihuahua is een intelligente hond. Sommige mensen kunnen problemen ondervinden bij het africhten van de Chihuahua. Bij het africhten van deze hond kiest men bij voorkeur voor een zachtaardige en positieve benadering. Deze hond wordt niet aanbevolen voor kinderen. Door zijn kleine formaat wordt deze hond snel geplaagd en daarop kan hij agressief reageren. De Chihuahua is een uitstekende waakhond. Deze hond ruikt snel de aanwezigheid van vreemden en zal het meteen laten weten. Deze honden kunnen meer geluid maken dan hun afmeting zou doen vermoeden. Deze hond heeft een zorgvuldige socialisatie nodig om overmatige agressiviteit te vermijden. Voor deze hond is het accepteren van andere rassen en dieren een moeilijke taak. Maar een vroege socialisatie kan wonderen doen met betrekking tot dit agressieve gedrag.

Gezondheid van de Chihuahua

De ogen van de Chihuahua zijn bevattelijk voor secundair glaucoom en droogte van het hoornvlies. Door de grootte van hun hoofd, is een keizersnede vaak noodzakelijk. Deze hond is zeer gevoelig voor kou en kan gaan bibberen. Door zijn korte neus heeft deze hond de neiging om te hijgen en te snurken.

Verzorging

De kortharige Chihuahua hoeft slechts af en toe geborsteld te worden. De langharige Chihuahua echter moet iedere dag geborsteld worden. Baadt de Chihuahua een keer per maand. Regelmatig controleren van de oren en knippen van de nagels is noodzakelijk.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen