Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Chesapeake Bay Retriever

Levensverwachting: 10 -12 jaar

Gewicht: 25 - 36 kg

Schofthoogte: 53 - 66 cm

Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten.

Geschiedenis

De Chesapeake Bay Retriever is een kruising tussen de Newfoundlander uit Engeland en de plaatselijke retrievers uit Maryland. In 1807 zijn twee Newfoundlanders aan de kust van Maryland aangespoeld na een schipbreuk. De combinatie van deze honden met de plaatselijke retrievers heeft geresulteerd in een uitstekende retriever. Het nieuwe ras, Chesapeake Bay Retriever genaamd, werd veelvuldig gebruikt voor de jacht in Chesapeake Bay en het is voorgekomen dat een hond van dit ras wel tweehonderd eenden gevangen heeft op één dag en in ijskoud water.

Karakter

De Chesapeake Bay Retriever is een slimme en zeer gehoorzame hond. Deze hond heeft een vriendelijk karakter en is beminnelijk en aanhankelijk. Verder is deze hond moedig en enthousiast en een onafhankelijke denker. Deze hond heeft zijn eigen gedachten. Omdat de Chesapeake Bay Retriever een slimme hond is, is hij makkelijk af te richten. Maar deze hond leert wel langzaam en gestaag. Het is een uitstekende retriever en hij is gek op zwemmen en andere inspannende lichamelijke bezigheden.

Een Chesapeake Bay Retriever kan een uitstekende gezinshond zijn. Deze honden kunnen aanhankelijk zijn ten opzichte van kinderen en ook beschermend. Deze honden gaan graag met kinderen om. Ten opzichte van onbekende dieren kunnen ze zich echter heel anders gedragen. De Chesapeake Bay Retriever heeft een vastberaden en zekere eigenaar nodig. Dit ras is niet geschikt voor een onervaren eigenaar. Als onafhankelijke denker, gaat dit ras graag zijn eigen gang. Een Chesapeake Bay Retriever heeft bij voorkeur een consequente eigenaar met een vriendelijke benadering.

Door een vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining kan de Chesapeake Bay Retriever socialer gemaakt worden. Dit is een dominant ras met een sterke geest. Onzorgvuldig africhten of socialiseren kan problemen veroorzaken bij het leidinggeven aan deze honden. Het is van belang om een puppy voldoende gelegenheid te geven in het gezelschap van andere honden te verkeren. De Chesapeake Bay Retriever kan agressiever en koppiger zijn dan de meeste andere retrievers. Normaal gezien zijn deze honden gereserveerd ten opzichte van vreemden. Ze hebben een sterke territoriumdrift, de meest effectieve manieren om van deze hond een sociaal dier te maken zijn een zorgvuldige training en goed leiding geven.

Gezondheid van de Chesapeake Bay Retriever

Over het algemeen is dit een gezond ras, met weinig gezondheidsproblemen. Wel heeft de Chesapeake Bay Retriever een aanleg tot het krijgen van oogproblemen en heupdysplasie.

Verzorging

De Chesapeake Bay Retriever heeft een dikke, ruwe, kortharige vacht. Deze hond is zeer makkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen om de dode haren te verwijderen en een enkele keer een bad, zijn voldoende om de vacht gezond en netjes te houden. Al te veel baden wordt niet aanbevolen, omdat dan de vacht te veel wordt ontvet. De Chesapeake Bay Retriever verhaart matig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen