Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cesky-Terrier

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 6 - 10 kg

Schofthoogte: 27- 29 cm

Cesky Terriër

De Cesky Terriër is een relatief nieuw ras. Dit ras is waarschijnlijk een mix van Sealyham en Scottish Terriër met nog bijdragen van andere Terriërs.

Geschiedenis

Dit ras heeft voor zijn bestaan veel te danken aan Frantisek Horak, een fokker uit Tsjechië. Het ras is oorspronkelijk gefokt voor de jacht en is in 1963 voor het eerst door de FCI erkend. Horak heeft een ras gefokt met een smaller hoofd en een smallere borst en een zachtere vacht. In 1987 is dit ras voor het eerst in de Verenigde Staten geļmporteerd, maar de Cesky Terriër is daar nog steeds een weinig voorkomend ras. Deze hond is opgewekt en speels en een goede gezelschapshond. De Cesky Terriër is beschermend en sportief van aard. Oorspronkelijk is dit ras voor de jacht gefokt en deze honden kunnen buitenshuis zeer actief zijn.

Karakter van de Cesky Terriër

De Cesky Terriër is van alle Terriërs het best af te richten. Het is een zeer intelligente hond en hij heeft een goed vermogen om te leren. Deze hond is makkelijk te hanteren en leert ook makkelijk kunstjes. Verder is hij moedig en tolerant. Ten opzichte van zijn eigenaar is de Cesky Terrier zeer trouw, aanhankelijk en gehoorzaam. Het is een beminnelijk en vrolijk dier en hij kan een uitstekende familiehond zijn. De Cesky Terriër is goed met kinderen en door zijn speelse karakter is deze hond een leuke speelkameraad voor de kinderen.

De Cesky Terriër houdt van mensen en vooral van kinderen. Ten opzichte van vreemden is de Cesky Terriër redelijk vriendelijk. Het is nodig om de Cesky Terriër vroeg te socialiseren, deze onbevreesde hond kan agressief zijn en soms koppig. Daarom moet de Cesky Terriër veel verschillende situaties ervaren en met andere mensen en honden in contact komen. De Cesky Terriër is een uitstekende reisgenoot. Ook kan de Cesky Terriër een getrouwe waakhond en een agressieve bewaker van het huis zijn.

Gezondheid

De Cesky Terriër is een taai ras met zeer weinig gezondheidsproblemen. De meeste aangeboren ziektes komen bij dit ras niet voor. Wat wel soms voorkomt is Scottie Cramp, een klein probleem waardoor problemen bij het bewegen worden veroorzaakt.

Verzorging

De Cesky Terriër heeft een zorgvuldige verzorging nodig. Regelmatig trimmen, waarbij het haar op de maag en benen en rond het gezicht lang gelaten wordt, is noodzakelijk. Deze hond moet vier keer per jaar getrimd worden en het langere haar moet twee keer per week gekamd en geborsteld worden. Dit ras verhaart niet.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen