Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cavapoo

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 8 kg

Schofthoogte: 22 - 35 cm

Cavapoo

De Cavapoo is een kruising tussen de Poedel en een Cavalier King Charles Spaniël.

Geschiedenis

De eerste Cavapoo nestjes werden in de jaren negentig in Australië geboren. Hoewel het ras zijn oorsprong vond in Australië, duurde het niet lang voordat deze kruising ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten populair werden. Afgezien van die basis, is er niet veel bekend over de geschiedenis van deze honden omdat kruisingen niet zo serieus worden genomen als pure rassen. Dat begint wel steeds meer te veranderen, maar voorlopig blijft er een bepaalde basis tegen kruisingen binnen de hondenindustrie.

Karakter van de Cavapoo

De Cavapoo is een intelligente en nieuwsgierige hond dat snel leert en zeer trainbaar zal zijn. Wanneer er vroeg wordt begonnen met training, socialisatie en uiteindelijk een breed scala aan trucs zal deze hond zich ontpoppen tot een trouwe vriend voor het leven. Het belangrijkste is om deze opdrachten vroeg en vaak over te brengen. Sessies moeten kort en leuk zijn door geregeld een spelletje tussendoor te spelen met de Cavapoo. Training met veel lof en beloningen als hij zijn mijlpalen bereikt zullen de beste resultaten opleveren. Je zult versteld staan van wat je Cavapoo kan doen als je er de tijd voor neemt wanneer ze nog jong zijn.

De Cavapoo kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Als je eenmaal een Cavapoo hebt, wordt de pup een belangrijk lid van je gezin. Deze hond vindt het heerlijk om betrokken te zijn bij alles wat de familie doet en als hij te lang alleen blijft, kan hij ongewenst gedrag zoals blaffen ontwikkelen. Omdat een van de ouders een Poedel is, kan hij ook enigszins hyper en aanhankelijk worden, zijn eigenaar door het huis volgen en lijden aan verlatingsangst als hij wordt buitengesloten. De Cavapoo zou daarom geen goede match zijn wanneer hij voor langere tijd alleen gelaten zal worden.

Gezondheid

De Cavapoo is over het algemeen een gezonde, actieve en goed opgevoede hond, maar omdat hij een kruising is, kan hij gezondheidsproblemen erven die verband houden met de Cavalier King Charles Spaniël of de poedel. Hoewel deze aandoeningen cataract, epilepsie, progressieve retinale atrofie (PRA) en oorproblemen kunnen omvatten, is er geen zekerheid dat alle Cavapoo's hier last van zullen hebben. Over het algemeen leven Cavapoo's een lang en gelukkig leven zonder grote gezondheidsproblemen.

De lange en slappe oren van deze pup kunnen er echter wel voor zorgen dat hij vatbaar is voor oorinfecties, dus regelmatig schoonmaken is essentieel. Ook moeten de tanden regelmatig worden geborsteld met een door dierenartsen goedgekeurde tandpasta voor huisdieren. Kleine honden zijn bijzonder vatbaar voor parodontitis en de Cavapoo vormt hierop geen uitzondering.

Verzorging

De meeste Cavapoos hebben een zachte, gekrulde of golvende vacht, afhankelijk van welke genen ze erven, dat van de Poedel of Cavalier King Charles Spaniël (wat ook betekent dat ze hypoallergeen kunnen zijn). Hoewel zijn vacht kan worden onderhouden door regelmatig te baden en vervolgens te borstelen om klitten te voorkomen, wordt het aanbevolen om de vier tot zes weken een bezoek aan een professionele trimmer te plannen.

Van het ras is ook bekend dat het die roodbruine traanvlekken ervaart, een ziekte die kan worden aangepakt door zijn gezicht dagelijks te wassen met zorgvuldige aandacht voor het gebied onder zijn ogen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen