Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cavalier-King-Charles-Spaniel

Levensverwachting:  9 - 14 jaar

Gewicht: 6 - 8 kg

Schofthoogte: 30 - 33 cm

Cavalier King Charles Spaniël

De huidige Cavalier King Charles Spaniëls zijn directe afstammelingen van de kleine Toy Spaniëls.

Geschiedenis

De Cavalier King Charles Spaniël is een hondenras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Het ras is genoemd naar koning Karel I van Engeland, die erg dol was op deze honden. De Cavalier King Charles Spaniël is een klein, liefdevol en aanhankelijk ras dat bekendstaat om zijn vriendelijke en gemakkelijke aard. De honden zijn gemakkelijk te trainen en gaan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt als gezelschapshond en wordt nog steeds veel als zodanig gehouden.

Karakter van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is bekend om zijn liefdevolle en aanhankelijke karakter. Deze honden zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun baasjes en andere gezinsleden. Ze zijn vaak erg speels en energiek, maar ook rustig en geduldig. Ze zijn gemakkelijk te trainen en gaan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn zeer liefdevol en zullen graag knuffelen met hun baasjes. Over het algemeen zijn Cavalier King Charles Spaniëls vriendelijke en gemakkelijke honden om mee om te gaan.

Gezondheid

De Cavalier King Charles Spaniël is over het algemeen een gezonde hond, maar er zijn enkele gezondheidsproblemen waar dit ras vatbaar voor is. Zo kunnen ze last hebben van hartproblemen, zoals mitralisinsufficiëntie, en van oogproblemen, zoals glaucoom en cataract. Ook kunnen ze last hebben van syringomyelie, een aandoening waarbij er cysten in de wervelkolom ontstaan.

Om de kans op het ontwikkelen van deze en andere gezondheidsproblemen te verkleinen, is het belangrijk om de Cavalier King Charles Spaniël te laten controleren door een dierenarts en om de hond regelmatig te laten vaccineren en ontwormen.

Verzorging

De Cavalier King Charles Spaniël heeft niet veel verzorging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Zoals met alle honden, is het belangrijk om de hond regelmatig te laten vaccineren en ontwormen om ziektes te voorkomen. Ook is het belangrijk om de tanden van de hond regelmatig te controleren en te poetsen om tandproblemen te voorkomen. Verder heeft de Cavalier King Charles Spaniël niet veel borstel- of knipbeurten nodig, hoewel het wel aan te raden is om de oren regelmatig te controleren en te reinigen om infecties te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen