Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cavachon

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 4- 8 kg

Schofthoogte: 30 - 40 cm

Cavachon

De Cavachon is een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniël en de Bichon Frise

Geschiedenis

De Cavachon bestond in de loop der jaren al, maar fokkers begonnen in 1996 in Noord-Amerika daadwerkelijk met het fokken van dit hondenras. Ze wilden de twee ouderrassen mengen om een ​​schattige gezelschapshond te creeëren. Het kruisen van rassen kan ook gezondheidsproblemen minimaliseren waar pure rassen vatbaar voor zijn. Ze bleven Cavachons maken terwijl de vraag naar de gemixte raspups steeg.

Karakter

Veel Cavachon baasjes beschrijven de persoonlijkheden van deze honden als gelukkig. Ze zijn zo groot als een gemiddeld schoothondje en genieten evenveel van een knuffel of dutje als ze graag in de stad zijn om bezienswaardigheden te bekijken. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en genieten van alles, zolang ze maar bij hun favoriete persoon zijn.

Ze zijn niet overdreven energiek, maar ze slapen ook niet de hele dag. Hun energieniveau is daarom gemiddeld te noemen. Ze zijn niet overdreven blafferig maar kunnen zich flink laten horen wanneer onbekenden worden gesignaleerd. Het is moeilijk om te weten totdat je ze leert kennen om te zien welke eigenschappen van de ouders dominant aanwezig zijn. Deze honden zijn charmeurs en willen iedereen leren kennen die hun pad kruist. Als je ze meeneemt voor een rondje, houd dan extra tijd over voor ontmoetingen en begroetingen.

Cavachons zijn slim en leergierig. Zorg ervoor dat het uitlaten kort en bondig blijft, zodat ze niet al te gestimuleerd of verveeld raken. Wees consistent en zachtaardig. Veel honden reageren niet goed op negatieve feedback. Moedig het positieve gedrag aan om de Cavachon op koers te houden zodat ze je graag behagen. Ze houden ervan overvloedig aandacht te krijgen en zijn dan ook erg aanhankelijk.

Gezondheid van de Cavachon

De Cavachon is vatbaar voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de ouders van Cavalier en Bichon ook worden geconfronteerd. Hoewel de meeste over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige gevoelig zijn voor enkele gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige controles te handhaven. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen om op te letten in Cavachons zijn Mitral Valve Disease, hartruis, Syringomyelia, Atopische Dermatitis, staar, de ziekte van Cushing en Patella Luxatie.

Verzorging

Zoals bij alle honden, moeen regelmatige controles van de Cavachon bijgehouden worden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. De dierenarts kan hierbij helpen en ervoor zorgen dat de hond gezond blijft. Cavachons hebben een gemiddelde hoeveelheid energie. Een wandeling van een half uur met een aantal gematigde activiteiten tussendoor moet de Cavachon gelukkig en gestimuleerd houden.

Ook is de gebruikelijke hondenverzorging altijd vereist voor elke hond. Controleer hun oren dagelijks op puin en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door de dierenarts. Knip de nagels van je hond voordat ze te lang worden, meestal een of twee keer per maand. De grootste zorg als het gaat om de zorg van een Cavachon is het handhaven van hun mondgezondheid. De tanden moeten dagelijks gepoetst worden omdat kleine rassen gevoelig zijn voor tandheelkundige problemen. De dierenarts kan je instrueren hoe je de tanden van Cavachon goed moet poetsen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen