Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Catahoula Leopard Dog

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 16 - 45 kg

Schofthoogte: 51 - 61 cm

Catahoula Leopard Dog

De Catahoula Leopard Dog is een middelgroot tot groot hondenras dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt.

Geschiedenis

Deze hond is tot staatshond van de staat Louisiana uitgeroepen in 1979. De Catahoula Leopard Dog ontleent zijn naam aan een gemeente in Noord Oost Louisiana en aan de luipaardachtige tekening van zijn vacht. Dit ras werd zeer veel gebruikt om varkens en vee bijeen te drijven. Van nature een hoeder, is de Catahoula Leopard Dog een zeer beschermend en territoriaal dier. Deze hond is een onafhankelijk denker met een grote intelligentie en een groot vermogen om te leren. Bij het werken met varkens en vee, gebruikt de Catahoula Leopard Dog zijn intelligentie en zijn vaardigheid om zich te coördineren.

Karakter

De Catahoula Leopard Dog is uitermate toegewijd aan het gezin waar hij thuishoort. Doordat deze hond zeer liefdevol is jegens de leden van het gezin en bekenden, kan hij uitstekend gezelschap zijn voor iedereen van het gezin. Tegenover vreemden en onbekende kinderen kan de Catahoula Leopard Dog zich gereserveerd opstellen. Om een band te krijgen met andere mensen, heeft deze hond een goede introductie en tijd nodig. De Catahoula Leopard Dog is niet het geschikte huisdier voor iemand die onverschillig met hem omgaat. Deze hond is zeer aanhankelijk aan zijn eigenaar en verwacht door zijn baas op een goede manier behandeld te worden.

Deze hond is zeer actief en heeft niet graag een baas die er niet in geïnteresseerd is om hem naar zijn volle vermogen te laten functioneren. De eigenaar van een Catahoula Leopard Dog moet voldoende tijd aan zijn hond besteden. Het karakter van de Catahoula Leopard Dog kan op verschillende manieren worden gezien. Het is een dominant ras en deze honden vragen om een soortgelijke eigenaar. 

Gezondheid

De Catahoula Leopard Dog is over het algemeen een gezond ras en is relatief vrij van veel gezondheidsproblemen die bij honden voorkomen. Wel hebben honden van dit ras een aanleg voor heupdysplasie en doofheid. Ook oogproblemen kunnen optreden.

Verzorging van de Catahoula Leopard Dog

De Catahoula Leopard Dog is zeer makkelijk te verzorgen. Deze hond heeft een enkelvoudige vacht met korte haren. Eén keer per week borstelen is voldoende om de vacht schoon te houden. Deze hond hoeft maar twee keer per jaar in bad. De nagels moeten wel regelmatig worden geknipt en de tanden moeten worden schoongehouden. De Catahoula Leopard Dog verhaart gemiddeld en continu.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen