Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cão da Serra de Aires

Levensverwachting: 12 - 13 jaar

Gewicht: 11 - 18 kg

Schofthoogte: 40 - 55 cm

Cão da Serra de Aires

De Cão da Serra de Aires is een vrij nieuw hondenras, dat pas in de afgelopen 100 jaar is ontwikkeld.

Geschiedenis

Men denkt dat dit ras afstamt van Briards die door de graaf van Castro Guimaraes in Portugal werden geïmporteerd en werden gefokt met lokale berghonden. Dit ras vertoont een opvallende gelijkenis met de Catalaanse herdershond, maar het is onwaarschijnlijk dat dit ras een rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Cão da Serra de Aires. Voor het grootste deel van de jaren 1900 diende de Cão da Serra de Aires als een trouwe metgezel voor lokale herders, maar stierf bijna uit in de jaren 1970. De schoonheid van de vacht van deze hond en zijn levendige persoonlijkheid werden populair bij de Portugese middenklasse die uiteindelijk het ras wisten te redden.

Karakter van de Cão da Serra de Aires

De Cão da Serra de Aires soms een onafhankelijke strook ontwikkelen, maar het zijn geenszins eigenzinnige honden. De Cão da Serra de Aires hecht nauw aan familie en ze zijn altijd enthousiast om te behagen en enthousiast om te werken. Deze honden kunnen zich aanpassen aan een gezinsleven en ze zijn over het algemeen geduldig met kinderen, hoewel ze vaak gereserveerd zijn voor vreemden en goede waakhonden zijn. De Cão da Serra de Aires kan ook samen met andere huisdieren leven met de juiste training en socialisatie.

Gezondheid

De Cão da Serra de Aires is een vrij jong ras, dus er is niet veel informatie beschikbaar over zijn gezondheidstoestand. Voor het grootste deel lijkt de Cão da Serra de Aires echter een gezond en winterhard ras te zijn. Het grootste deel van het probleem dat bij dit ras wordt waargenomen, houdt verband met werkletsels en parasieten zoals teken en mijten die in het veld kunnen worden opgelopen.

Verzorging

Een bepalend kenmerk van het ras Cão da Serra de Aires is de lange, ruige vacht. Deze honden zijn middelgroot, maar door hun vacht lijken ze vaak veel groter. Ze hebben donker gekleurde ogen en neus met een lange, niet-gedokte staart. De vacht is dik maar enkellaags en het komt meestal voor in donkere kleuren zoals zwart en grijs, hoewel andere kleuren zoals kastanje, fawn en geel zijn toegestaan.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen