Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cane-Corso-Italiano

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 40 - 50 kg

Schofthoogte: 58 - 70 cm

Cane Corso Italiano

De Cane Corso of Cane Corso Italiano is een Italiaans hondenras.

Geschiedenis

De Cane Corso is een groot, gespierd hondenras dat oorspronkelijk uit Italië komt. Er wordt aangenomen dat ze afstammen van oude Romeinse Mastiffs en ze hebben een lange geschiedenis als werkhond in Italië. Cane Corso's werden oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op groot wild, zoals zwijnen en herten, en voor het bewaken van eigendommen en vee.

In de 20e eeuw was het ras bijna uitgestorven, maar een groep toegewijde fokkers werkte eraan om het ras nieuw leven in te blazen en zijn vroegere populariteit te herstellen. Tegenwoordig wordt de Cane Corso erkend door de American Kennel Club (AKC) en is hij populair als werkhond en huisdier in veel landen over de hele wereld.

Karakter van de Cane Corso Italiano

De Cane Corso is een groot, krachtig hondenras dat bekend staat om zijn kalme, stabiele temperament en zijn beschermende aard. Ze zijn over het algemeen intelligent, loyaal en toegewijd aan hun eigenaars, en ze blinken uit in taken die focus en concentratie vereisen. Cane Corso's worden vaak gebruikt als waakhonden en politiehonden vanwege hun vermogen om hun baasjes te beschermen en hun natuurlijke instinct om hun territorium te verdedigen.

Ze zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd en getraind zijn, maar ze kunnen territoriaal gedrag vertonen en kunnen gereserveerd zijn tegenover vreemden. Cane Corso's gedijen op fysieke en mentale stimulatie en ze hebben regelmatige lichaamsbeweging en training nodig om gelukkig en gezond te blijven. 

Gezondheid

Zoals alle rassen kan de Cane Corso vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen voor Cane Corso's zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor huidallergieën en bepaalde soorten kanker, zoals mestceltumoren.

Over het algemeen is de Cane Corso over het algemeen een gezond ras, maar zoals alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te kiezen, de Cane Corso regelmatig te laten bewegen en een gezond dieet te volgen, en ervoor te zorgen dat ze regelmatig preventieve zorg krijgen om ze gezond en gelukkig te houden.

Verzorging

De waterdichte, dubbele vacht van de Cane Corso is vrij dicht. De ondervacht is zacht, terwijl de bovenvacht kort en grof is. De vacht moet er altijd glanzend en glanzend uitzien. Cane Corso's kunnen een zwart of grijs masker hebben om te contrasteren met vachten van zwart, fawn, rood of grijs. De Cane Corso heeft verder weinig verzorging nodig. Een wekelijkse verzorging zal echter elke losse vacht verwijderen; tijdens het vervellen zal een verharend mes de zware plukjes snel verwijderen. Baden mag alleen worden gedaan als dat nodig is.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen