Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cane-Corso-Italiano

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 40 - 50 kg

Schofthoogte: 58 - 70 cm

Cane Corso Italiano

De Cane Corso of Cane Corso Italiano is een Italiaans hondenras.

Geschiedenis

De Cane Corso Italiano heeft zijn oorsprong in Italië en stamt rechtstreeks af van de oude Romeinse "Molossian". Deze hond is in Italië veelvuldig gebruikt als waakhond en voor de jacht. De naam Cane Corso is afgeleid van het Latijnse woord "cohors", dat "Beschermer" betekent. Dit hondenras werd voor het eerst officieel erkend in 2010.

Karakter van de Cane Corso Italiano

De Cane Corso Italiano is een hond voor één baas. Deze hond is zeer trouw en gehoorzaam aan zijn eigenaar. De Cane Corso Italiano is ook een fantastische bewakingshond, die zeer beschermend van aard is. Deze hond zal zijn baas, diens bezittingen en diens familie tot elke prijs beschermen.De Cane Corso Italiano is een intelligente hond. Deze hond beschikt over het vermogen om onderscheid te maken tussen vriend en vijand. Deze hond is makkelijk af te richten. Wel heeft deze hond vroege gehoorzaamheidstraining nodig en een zorgvuldige socialisatie. Een ervaren eigenaar kan het beste uit de Cane Corso Italiano halen, een goed getrainde Cane Corso Italiano is een zeer fijne metgezel.

De Cane Corso Italiano is gewoonlijk zeer rustig en maakt alleen in vreemde situaties geluid. Ondanks zijn grote afmetingen, is deze hond atletisch. Deze hond is matig actief en gelijkmatig gehumeurd. Hoewel deze hond een grote hoeveelheid beweging buitenshuis nodig heeft, kan hij ook op een appartement leven. De Cane Corso Italiano gaat over het algemeen goed om met kinderen. Deze hond heeft een zorgende aard, heeft snel de zwakke plekken van de kinderen door en zal de kinderen beschermen. De Cane Corso Italiano vindt het heerlijk om deel te nemen aan het spel van de kinderen en aan gezinsactiviteiten. De Cane Corso Italiano is gewoonlijk een vredelievende hond, maar kan ook agressief zijn tegenover vreemden of andere honden.

Gezondheid

De Cane Corso Italiano is over het algemeen een gezonde hond, die geen aanleg heeft voor erfelijke ziektes. Wel komen de bot - en gewrichtsproblemen, die niet ongewoon zijn bij grote honden, ook bij de Cane Corso Italiano voor. Andere gezondheidsproblemen waar dit ras een aanleg toe heeft zijn elleboogdysplasie, maagtorsie en oogliddefecten.

Verzorging

Af en toe borstelen van de vacht is de enige verzorging die de Cane Corso Italiano nodig heeft. Deze hond verhaart licht.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.