Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ca-de-Bou

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 30 - 38 kg

Schofthoogte: 52 - 58 cm

Ca de Bou

De Ca de Bou, ook wel bekend als de Mallorcaanse Bulldog, is een oud hondenras dat afkomstig is van het eiland Mallorca in Spanje.

Geschiedenis van de Ca de Bou

Het ras wordt al sinds de 19e eeuw in de regio gefokt. De Ca de Bou is ontstaan door kruisingen tussen verschillende bulldog-achtige hondenrassen. De oorspronkelijke functie van de Ca de Bou was het jagen op wilde zwijnen en het beschermen van vee. Het ras was ook populair bij boeren die het gebruikten als wachthond.

In de jaren 20 begonnen fokkers zich te concentreren op de esthetische kant van het ras, waardoor de Ca de Bou kleiner en met een kortere snuit werd gefokt. In de jaren 50 verloor het ras zijn populariteit en werd bijna uitgestorven. Pas in de jaren 80 begonnen fokkers zich opnieuw te concentreren op de Ca de Bou en werd er gewerkt aan het behoud van het ras. In 2002 werd de Ca de Bou erkend als officieel hondenras door de Federación Cinológica Internacional (FCI).

Karakter

De Ca de Bou heeft een sterk karakter en is een zeer trouwe en loyale hond. Dit hondenras is zeer intelligent en leergierig, maar kan soms eigenwijs zijn. De Ca de Bou is ook een waakzame en beschermende hond, die zijn baas en gezin beschermt tegen gevaarlijke situaties. De Ca de Bou is een energieke hond die veel beweging nodig heeft. Hij is geschikt voor actieve mensen die van wandelen, hardlopen of fietsen houden.

Deze hond is zeer aanhankelijk en houdt van knuffelen met zijn baas. Hij is een geweldige gezelschapshond en is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De Ca de Bou is een grote hond, dus het is belangrijk om kinderen op te voeden om respectvol met honden om te gaan. De Ca de Bou is niet geschikt voor eerste-tijd hondenbezitters, omdat hij veel training en socialisatie nodig heeft. Hij is ook niet geschikt voor mensen die weinig tijd hebben om voor een hond te zorgen, omdat hij veel aandacht en beweging nodig heeft.

Gezondheid

De gezondheid van de Ca de Bou is in het algemeen redelijk goed, maar zoals bij elk hondenras, kan het sommige genetische aandoeningen ontwikkelen. Hier zijn enkele gezondheidsproblemen waar de Ca de Bou gevoelig voor kan zijn:

  • Hondsdolheid: Hondsdolheid is een zeer ernstige infectieziekte die kan worden overgedragen van wilde dieren zoals vossen en vossen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Ca de Bou regelmatig wordt gevaccineerd tegen deze ziekte.
  • Heupdysplasie: Heupdysplasie is een aandoening waarbij het heupgewricht niet normaal ontwikkelt. Dit kan leiden tot artritis en pijn in de heupen.
  • Elleboogdysplasie: Elleboogdysplasie is een aandoening waarbij het ellebooggewricht niet normaal ontwikkelt. Dit kan leiden tot artritis en pijn in de ellebogen.
  • Oogziekten: Sommige Ca de Bou's kunnen gevoelig zijn voor oogziekten zoals cataracten en entropion.
  • Overgewicht: Veel Ca de Bou's krijgen overgewicht, omdat ze niet genoeg beweging krijgen en te veel eten. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekten.

Verzorging

De vachtverzorging van de Ca de Bou is niet veeleisend. Een regelmatige poetsbeurt van tijd tot tijd is voldoende. Qua beweging en beweging heeft de Ca de Bou echter grote behoeftes. De trouwe viervoeter heeft meerdere keren per dag uitgebreide wandelingen nodig. Deze kunnen gelukkig ook in het wild plaatsvinden. Bovendien moeten de slimme honden worden aangemoedigd. Voor dit doel biedt het zich aan om ze trucjes te leren. Hondensport kan ook een geweldige manier zijn voor de dieren om te bewegen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen