Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bullmastiff hondenras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 45 - 59 kg

Schofthoogte: 61 - 68 cm

Bullmastiff

De Bullmastiff, een kruising tussen de Mastiff en de Bulldog, is het resultaat van een poging om het enorme formaat van de Engelse Mastiff te verkleinen.

Geschiedenis

De Bullmastiff werd al gauw een trouwe assistent van jachtopzieners in Engeland dankzij zijn kracht en bewegelijkheid. Ze werden in 1924 officieel erkend als hondenras. Rond deze periode waren er veel stropers actief, de Bullmastiff was daarom een geschenk uit de hemel om de jachtopzieners te beschermen. De stropers deinsden er namelijk niet voor terug om een jachtopziener te doden wanneer deze hem in de weg stond. De sterke Bullmastiff werd hierdoor enorm populair als waakhond en werd ingezet bij leger- en politie werkzaamheden.

Karakter

De Bullmastiff is een krachtige hond, zeer intelligend, onverstoorbaar en loyaal. Hij zal, tenzij hij wordt uitgedaagd of geprovoceerd, kalm en rustig blijven. Ze staan ook bekend om hun koppige karakter waardoor vroege training belangrijk is. De Bullmastiff is goed met kinderen en is daarom een uitstekende familiehond. Het verlangen naar aandacht is altijd aanwezig, daarom is het verstandig om dit hondenras niet voor langere tijd alleen te laten. Dit hondenras is zo sterk, qua karakter en kracht, dat er vanaf puppy af aan gestart moet worden met training en socialisatie. Opvoeding met zachte hand en consistentie zal hem helpen opgroeien tot een goed luisterende hond. Uitgebreide socialisering met zowel mensen als dieren op jonge leeftijd is noodzakelijk om deze hond geciviliseerd te maken.

De Bullmastiff zal agressie kunnen vertonen tegenover andere honden en argwanend kunnen reageren op onbekenden. De Bullmastiff is agressiever dan bijvoorbeeld de Mastiff. Hoewel de Bullmastiff in een appartement kan leven, zal hij binnenshuis redelijk inactief zijn. De Bullmastiff heeft voldoende beweging nodig en regelmatig uitlaten zal in deze behoefte voorzien.

Gezondheid van de Bullmastiff

Bullmastiffs zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen, kunnen ze aan bepaalde gezondheidsproblemen worden onderworpen. Niet alle Bullmastiffs zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om je ervan bewust te zijn als je dit ras overweegt. Omdat sommige gezondheidsproblemen niet verschijnen totdat een hond volledig volwassen is, worden geen gezondheidsklaringen afgegeven aan honden jonger dan twee jaar oud. Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn kanker, heup- en elleboogdysplasie, gescheurde voorste kruisbanden, opgeblazen gevoel, subaortische stenose, huid- en vachtproblemen, hypothyreoïdie en entropion.

Verzorging

De ruwe, kortharige vacht is makkelijk schoon te houden en hoeft daarom weinig geborsteld te worden. De Bullmastiff verhaart zeer weinig. Het is wel noodzakelijk om regelmatig de poten te controleren en de nagels goed bij te houden. Omdat de Bullmastiff snel te zwaar kan worden is het belangrijk om hem op een bepaald dieet te zetten. In ieder geval geen grotere maaltijden gedurende de dag geven. De Bullmastiff heeft regelmatig een grote wandeling nodig zodat hij zijn energie kwijt kan en ook psysisch in goede conditie blijft.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen