Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Broholmer

Levensverwachting: 10 jaar

Gewicht: 55 - 70 kg

Schofthoogte: 70 - 75 cm

Broholmer

De Broholmer is een grote rashond uit Denemarken in Noord-Europa.

Geschiedenis

De Broholmer is afkomstig uit Denemarken, hoewel veel details over de geschiedenis van het ras niet duidelijk zijn. Het Broholmer hondenras, dat helemaal teruggaat tot de middeleeuwen, werd oorspronkelijk gebruikt om op herten te jagen. Uiteindelijk werden ze vooral gebruikt om grote boerderijen en landhuizen te bewaken. Dankzij de inspanningen van graaf Dehested uit Broholm, aan het begin van de 18e eeuw, waren deze grote honden raszuiver en in aantal toegenomen. Maar tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog raakte de Broholmer bijna uitgestorven. In 1975 besloot een groep liefhebbers van Broholmer om The Society for Reconstruction of the Broholmer Breed te organiseren, dat ook werd ondersteund door de Deense Kennel Club. 

Karakter van de Broholmer

De Broholmer is een vriendelijke maar beschermende hond die graag bij zijn menselijke familie of groep blijft. Omdat ze oorspronkelijk werden gebruikt om op hert te jagen en grote boerderijen te bewaken, zouden ze veel liever buiten zijn dan binnen op de bank. De Broholmer speelt graag games zoals verstoppertje en een bal achter de tuin of het park aan. Het trainen van de Broholmer is vrij eenvoudig, omdat ze intelligent zijn en hun eigenaars willen behagen. Ze zijn op hun hoede voor vreemden maar zullen niet agressief zijn. 

Deze pups zijn geweldig als waakhonden en zijn uitstekende voogden, vooral als je thuis kinderen hebt. Het zijn zeer intelligente honden. Met vroege socialisatie en training kunnen deze pups met iedereen opschieten. Als ze hun dagelijkse oefening niet krijgen, kunnen ze gedragsproblemen krijgen, dus het is het beste om ze ten minste eenmaal per dag uit te laten voor actief spel. Als je een groot huishouden of een gezin met kinderen hebt, is deze hond waarschijnlijk het meest geschikt voor jou.

Gezondheid

De Broholmer is een rashond, maar kan vatbaar zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen waarmee elk groot hondenras te maken kan krijgen. Hoewel de meeste over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige gevoelig zijn voor enkele gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige veterinaire controles te handhaven. Enkele aandoeningen die voorkomen zijn heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Verzorging

Zoals met alle honden, moet de regelmatige veterinaire controles van een Broholmer bijgehouden worden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. De dierenarts kan helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die de hond gezond houdt. Broholmers zijn gevoelig voor gewichtstoename vanwege hun grootte en hebben een gemiddeld energieniveau. Zorg ervoor dat deze hond ten minste één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt met een paar goede, actieve spelsessies en kortere wandelingen, indien mogelijk, gemengd.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen