Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Briquet Griffon Vendeen

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 22 - 24 kg

Schofthoogte: 47 - 56 cm

Briquet Griffon Vendéen

De Briquet Griffon Vendéen is een middelgrote hond. Deze hond ontleend zijn naam aan het woord "Briquet", hetgeen "middelgrote hond" betekent.

Geschiedenis

De Briquet Griffon Vendéen is een van de vier ruwharige rassen die ontstaan zijn in de streek Vendée, aan de westkust van Frankrijk. De bloedlijn van deze hond kan teruggebracht worden tot de jachthonden uit de Vendée, het ras Gris de St. Louis. In de Tweede Wereldoorlog is het aantal van deze honden sterk afgenomen. Hoewel deze hond gevochten heeft tegen alle grenzen van zijn populariteit, is de Briquet Griffon Vendéen nog steeds een tamelijk onbekend ras, zelfs in Frankrijk.

Karakter

De Briquet Griffon Vendéen is een trouw, gehoorzaam en beminnelijk ras. Ook is deze hond zeer vriendelijk en altijd druk met het onderzoeken van zijn omgeving. De Briquet Griffon Vendéen is een zeer actief, compact en robuust honden ras. Deze hond wil altijd bij zijn mensen zijn en zal de aandacht opeisen als zijn baas hem verwaarloost. De Briquet Griffon Vendéen is altijd alert. Deze honden kunnen soms koppig zijn. Het is belangrijk om een Briquet Griffon Vendéen goed aan de lijn te houden of in een afgesloten gebied, omdat deze hond een uitsteklende graver, springer en ontsnappingskunstenaar is.

Gewoonlijk gaat de Briquet Griffon Vendéen goed met andere honden om, maar moet in de gaten worden met andersoortige dieren. Het is een zeer intelligente hond en hij heeft de wens om zijn baas te plezieren, het africhten zal daarom geen groot probleem zijn. De Briquet Griffon Vendéen gaat meestal goed met kinderen omen is redelijk vriendelijk tegen vreemden. Een hond van dit ras heeft een bezigheid nodig, want een Briquet Griffon Vendéen kan als hij zich verveelt destructief worden.

Gezondheid van de Briquet Griffon Vendéen

De Briquet Griffon Vendéen is over het algemeen een gezond hondenras. Net als alle andere honden heft de Briquet Griffon Vendéen de juiste verzorging nodig en controles door de dierenarts om lang en gezond te leven.

Verzorging

De Briquet Griffon Vendéen heeft een dikke en draadharige vacht. Door de vacht één keer per week met een borstel met pinnen te borstelen, worden de losse en dode haren verwijderd en wordt verlies van haren beperkt. Baad deze hond als het nodig is. De nagels moeten regelmatig worden geknipt. De oren moeten ook regelmatig schoon worden gemaakt. Wanneer de Briquet Griffon Vendéen op de juiste manier wordt verzorgd, zal hij weinig tot geen haren verliezen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen