Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Boykin Spaniel

Levensverwachting: 14 - 16 jaar

Gewicht: 11 - 18 kg

Schofthoogte: 36 - 46 cm

Boykin Spaniël

Een middelgrote hond met een goed uitgebalanceerd lichaamsbouw, de Boykin Spaniël heeft zijn weg gevonden tot een ras dat watervogels terugbrengt naar zijn geliefde baasje(s).

Geschiedenis

De Boykin Spaniël is ontstaan ​​in South Carolina, VS. Het verhaal achter dit ras is dat ergens in het begin van de 20e eeuw een hond werd gevonden die rond een kerk dwaalde. De hond werd gegeven aan een hondentrainer en jager met de naam L. Whitaker Boykin. Boykin nam deze kleine verdwaalde en veranderde het in een eersteklas Watervogel Retriever. De American Kennel Club zegt dit over het ras: “De officiële staatshond van South Carolina, de Boykin Spaniël, is een middelgrote, rondom jachthond met een vrolijke, energieke persoonlijkheid. Met een rijke, chocoladebruine vacht en zijn unieke charme, is de Boykin een favoriet van jagers vanwege zijn bereidheid om de hele dag te werken."

Karakter van de Boykin Spaniël

Omdat het een intelligent hondenras is, worden Boykin Spaniëls als gemakkelijk te trainen beschouwd, maar alleen als je de juiste techniek en methode gebruikt. Zelfs met al zijn natuurlijke mogelijkheden, moet je het voortouw nemen en de hond leren hoe hij zich moet gedragen. Wanneer je extra hulp nodig hebt of van plan bent om op jacht te gaan, kun je een professionele trainer of trainingslessen overwegen. Voor het grootste deel staan ​​Boykin Spaniëls graag te popelen, waardoor ze veel gemakkelijker kunnen worden getraind. Dit ras kan enigszins gevoelig zijn, dus gebruik positieve trainingsmethoden om tot de beste resultaten te komen.

De Boykin Spaniël is een echte mensenliefhebber en is een rustig en gehoorzaam ras. Ze zijn misschien wat gereserveerd tegenover vreemden, waardoor het een goede waakhond is. De Boykin Spaniël is een vriendelijke hond en doet het het beste in een familiale omgeving met veel buitenactiviteiten. Hij heeft veel energie, dus zorg ervoor dat je deze hond voldoende beweging geeft. Boykin Spaniëls zijn extreem aanpasbaar aan verschillende omgevingen, zolang je je hond maar blootstelt aan veel sociale interactie en voldoende gelegenheid krijgt om zijn energie kwijt te kunnen. Boykin Spaniëls houden van aandacht, dus zorg ervoor dat je je hond met veel liefde verwend.

Gezondheid

De Boykin Spaniël is een relatief gezond ras, maar hij heeft wel enkele veel voorkomende aandoeningen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen is heupdysplasie, dat kreupelheid kan veroorzaken. Oogproblemen, zoals staar, evenals oorinfecties worden ook gezien in dit ras. Huid- en vachtproblemen kunnen aanwezig zijn en kunnen verband houden met schildklier- of endocriene aandoeningen. Het is ook bekend dat de ziekte van Cushing en hypothyreoïdie in dit ras vaker voorkomen.

Verzorging

De Boykin Spaniël heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is van gemiddelde lengte en is vlak of licht golvend, terwijl de ondervacht kort en dicht is. Over het algemeen kan de vacht van de Boykin Spaniël enigszins golvend of plat zijn en de kleur kan bruin zijn, met kleine witte vlekken op borst en poten. Het is een gemiddelde shedder, de glanzende vacht van de Boykin Spaniël moet drie tot vier keer per week worden geborsteld. Als jachthond is hij altijd klaar om te werken en bewegen. Dagelijkse wandelingen, hardlopen en joggen worden daarom aanbevolen. De Boykin Spaniël kan zich aanpassen aan een ruimte ten grootte van een appartement, zolang hij maar voldoende beweging krijgt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen