Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

boxerdoodle ras

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 10 - 31 kg

Schofthoogte: 25 - 63 cm

Boxerdoodle

De Boxerdoodle is een kruising tussen de Boxer en Poedel.

Geschiedenis

De Boxerdoodle is een van de nieuwste gemengde hondenrassen die er zijn, en het is niet precies bekend wanneer het voor het eerst werd geïntroduceerd. De beste schattingen suggereren dat het ras in het afgelopen decennium opdook. Als het gaat om het Poedel-gedeelte van hun erfgoed, is dit een hond die helemaal teruggaat tot de tijd van het oude Egypte. Daarna werd de poedel populair in Frankrijk als een jachthond op eenden. Aan de Boxer-kant begon het ras in de 19e eeuw als zowel werkende boerderijhond als vechthond. Hun vechtneigingen zijn sindsdien uit hen gekweekt en ze maken nu prachtige, liefdevolle metgezellen voor elk gezin.

Karakter

Wanneer mensen over hun Boxerdoodles praten, beginnen ze meestal door op te merken hoe sociaal en vriendelijk ze zijn. Ze zullen meteen deel uitmaken van een gezin en hun speelse karakter betekent dat ze graag in de buurt zijn van activiteit, daarom kunnen ze geweldige banden met kinderen aangaan. Als je een persoon bent die graag actief en buiten blijft, zal je Boxerdoodle bijna altijd in de stemming zijn om je te begeleiden bij wandelingen en trektochten. Als je water tegenkomt, wees dan niet verbaasd als je Boxerdoodle besluit de middag door te brengen met zwemmen.

Deze kruising zal je ook constant vermaken met hun goofy en grappige capriolen. Het tweede waar mensen commentaar op geven over Boxerdoodles is hun intelligentie. Het lijdt geen twijfel dat deze honden slim zijn en heel gemakkelijk te trainen, zolang je maar een goede socialisatie- en trainingsroutine volgt. Anders merk je misschien dat je een hond hebt met een hoge mate van koppigheid.

Gezondheid van de Boxerdoodle

Boxerdoodles worden over het algemeen beschouwd als gezonde honden; hoewel het ras vatbaar kan zijn voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de Boxer en de Poedel worden geconfronteerd. Zoals altijd is het belangrijk om regelmatige algemene controles te plannen met de dierenarts van je hond. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die Boxerdoodles hebben, zijn onder meer zwellingen, cardiomyopathie en entropion.

Verzorging

De Boxerdoodle is een hond met veel energie en trainingsbehoeften. Deze hond moet elke dag ongeveer een uur beweging krijgen. In het ideale geval zou buiten tijd ook moeten kunnen zwemmen, spelletjes halen en zelfs behendigheidstraining. Dit is een slimme hond, dus het is de sleutel tot hun welzijn om hen zowel mentaal als fysiek uitgedaagd te houden. Behalve lichaamsbeweging moeten Boxerdoodle-eigenaars heel goed op de oren en ogen van hun hond letten en ze minstens wekelijks schoonmaken en controleren. Als dit hondenras voor langere tijd buiten is geweest is het raadzaam om de pootkussentjes te controleren op mogelijke tekenen van schade.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.