Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

boxerdoodle ras

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 10 - 31 kg

Schofthoogte: 25 - 63 cm

Boxerdoodle

De Boxerdoodle is een kruising tussen de Boxer en Poedel.

Geschiedenis

De Boxerdoodle is een van de nieuwste gemengde hondenrassen die er zijn, en het is niet precies bekend wanneer het voor het eerst werd geïntroduceerd. De beste schattingen suggereren dat het ras in het afgelopen decennium opdook. Als het gaat om het Poedel-gedeelte van hun erfgoed, is dit een hond die helemaal teruggaat tot de tijd van het oude Egypte. Daarna werd de Poedel populair in Frankrijk als een jachthond op eenden. Aan de Boxer-kant begon het ras in de 19e eeuw als zowel werkende boerderijhond als vechthond. Hun vechtneigingen zijn sindsdien uit hen gekweekt en ze maken nu prachtige, liefdevolle metgezellen voor elk gezin.

Karakter

Als een hybride ras kan de Boxerdoodle eigenschappen erven van beide ouderrassen, de Boxer en de Poedel. Boxers staan bekend als intelligent, energiek en speels, en omdat ze een sterke arbeidsethos hebben en een verlangen hebben om hun baasjes te plezieren. Poedels staan bekend als intelligent, trainbaar en energiek, en omdat ze zeer flexibel zijn en snel nieuwe taken kunnen leren.

De Boxerdoodle is een vriendelijk en sociaal ras, met een sterk verlangen om in de buurt van mensen te zijn en met hen om te gaan. Het kan goed zijn met kinderen en andere huisdieren, hoewel het belangrijk is om het goed te socialiseren en te trainen om ervoor te zorgen dat het zich in alle situaties goed gedraagt. De Boxerdoodle kan ook een energiek ras zijn dat regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven. 

Gezondheid van de Boxerdoodle

Boxerdoodles worden over het algemeen beschouwd als gezonde honden; hoewel het ras vatbaar kan zijn voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de Boxer en de Poedel worden geconfronteerd. Zoals altijd is het belangrijk om regelmatige algemene controles te plannen met de dierenarts van je hond. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die Boxerdoodles hebben, zijn onder meer zwellingen, cardiomyopathie en entropion.

Verzorging

De Boxerdoodle is een hond met veel energie en trainingsbehoeften. Deze hond moet elke dag ongeveer een uur beweging krijgen. In het ideale geval zou buiten tijd ook moeten kunnen zwemmen, spelletjes halen en zelfs behendigheidstraining. Dit is een slimme hond, dus het is de sleutel tot hun welzijn om hen zowel mentaal als fysiek uitgedaagd te houden. Behalve lichaamsbeweging moeten Boxerdoodle-eigenaren heel goed op de oren en ogen van hun hond letten en ze minstens wekelijks schoonmaken en controleren. 

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen