Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

boxer ras

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 25 - 32 kg

Schofthoogte: 53 - 63 cm

Boxer

De Boxer is een middelgroot tot groot hondenras dat oorspronkelijk uit Duitsland komt.

Geschiedenis

De Boxer, een relatief jong ras, komt van oorsprong uit Duitsland maar is inmiddels over de gehele wereld verspreid. Dit ras stamt af van de Brabanter Bullebijter, die in onder andere in Engeland werd gebruikt voor gevechten met stieren. Aan het begin van de 20e eeuw werden deze dieren gekruist met de Engelse Bulldog waarna de uiteindelijke Boxer ontstond. Deze dieren werden in Beieren voor het eerst in het stamboek opgenomen.

Karakter

De Boxer is een goedgehumeurde, speelse, nieuwsgierige en energieke hond. Deze hond kan koppig zijn en slinks, maar deze honden zijn zeer intelligent en ze leren snel. Boxers zijn honden met een sterke drang naar prooi. Om zijn karakter in acceptabele banen te leiden, heeft de Boxer een gedegen gehoorzaamheidstraining nodig. Boxers hebben een nauwe band met het gezin waar ze in leven en ze zijn trouw en aanhankelijk.

Deze honden gaan goed om met kinderen en kunnen ook goed overweg met andere honden en huisdieren. De Boxer gebruikt zijn voorpoten overal voor. Deze goede bewakingshond houdt van springen en zal zijn familie beschermen, alsook hun huis. Boxers zijn vaak onstuimig en ze houden van menselijk gezelschap. Deze honden staan bekend om hun moed en ze zullen je tegen elke inbreker beschermen. Boxers vragen om een strenge en consequente opvoeding.

Gezondheid

Net als alle andere hondenrassen heeft de Boxer de juiste verzorging en regelmatig onderzoek door de dierenarts nodig. De Boxer heeft aanleg voor structurele problemen, zoals heupdysplasie en spijsverteringsproblemen. En ook wat betreft maagtorsie - waarbij de maag gedraaid wordt met als resultaat een blokkering van aan de ene kant de esophagus en aan de andere kant de darm - is de Boxer vergeleken met andere honden met een diepe borst geen uitzondering. Boxers hebben de neiging om rond het achtste levensjaar tumoren te ontwikkelen. Ze vallen ook ten prooi aan ander gezondheidsproblemen zoals schildklierproblemen, cardiomyopathie, stenose van de sub-aorta en epilepsie. 

Verzorging van de Boxer

Boxers hebben een harde en korte vacht, die met een zachte borstel onderhouden moet worden. Deze hond verhaart gemiddeld en de natuurlijke glans van de vacht kan bevorderd worden de vacht door af en toe af te wrijven.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen