Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

bouvier hond

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 27 - 40 kg

Schofthoogte: 59 - 68 cm

Bouvier des Flandres

De Bouvier is een gedrongen en krachtig gespierde hond. Hij zit er stoer uit maar is ook lenig en heeft een levendige uitstraling.

Geschiedenis

De Bouvier des Flandres is een groot, gespierd hondenras dat in België is ontwikkeld voor het hoeden en bewaken van vee. Aangenomen wordt dat het ras afstamt van de oude Molosser-honden die werden gebruikt voor jagen en bewaken in het oude Griekenland. De naam "Bouvier" betekent "koeherder" in het Frans en het ras werd oorspronkelijk gebruikt door boeren in de Vlaamse regio van België om vee te hoeden en te bewaken. De Bouvier des Flandres werd in 1929 erkend door de American Kennel Club (AKC) en is nu een populair ras in veel landen over de hele wereld.

Karakter van de Bouvier des Flandres

Qua temperament zijn Bouvier des Flandres over het algemeen rustige, zachtaardige en goedaardige honden die zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ze zijn intelligent en enthousiast om te behagen, waardoor ze relatief gemakkelijk te trainen zijn. Zoals alle rassen hebben ze echter vanaf jonge leeftijd een consistente training en socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot goed opgevoede en goed aangepaste honden.

Bouvier des Flandres staan ook bekend om hun beschermende aard en zijn doorgaans erg loyaal aan hun families. Ze kunnen gereserveerd of afstandelijk zijn tegenover vreemden, maar ze zijn over het algemeen niet agressief of geneigd tot bijten. Met de juiste training en socialisatie kunnen ze vriendelijk en gastvrij zijn voor nieuwe mensen en andere dieren.

Gezondheid

Zoals alle rassen is de Bouvier des Flandres vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Sommige gezondheidsproblemen die bij dit ras kunnen worden waargenomen, zijn heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen, huidallergieën en bepaalde soorten kanker. Het is belangrijk voor eigenaren van Bouvier des Flandres om nauw samen te werken met hun dierenartsen om te controleren op tekenen van deze of andere gezondheidsproblemen, en om stappen te ondernemen om deze te voorkomen of te behandelen indien nodig.

Verzorging

De ruige vacht van de Bouvier des Flandres vraagt om speciale aandacht. De lange dichte vacht moet regelmatig worden geborsteld. Wassen of gebruik van droog shampoo alleen indien nodig. De Bouvier des Flandres moet minstens drie keer per jaar worden getrimd. De haren tussen de voetzolen moeten worden getrimd en het overtollige haar in de oren moet worden verwijderd. Wanneer voldoende aandacht wordt geschonken aan het onderhoud van de vacht, zal de Bouvier des Flandres zeer weinig verharen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen