Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Boston Terrier ras

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 4 - 11 kg

Schofthoogte: 38 - 43 cm

Boston Terriër

De Boston Terriër is een van de weinige rassen die in de Verenigde staten zijn ontwikkeld.

Geschiedenis

Deze hond wordt vaak de "American Gentleman" genoemd. Oorspronkelijk is de Boston Terriër ontstaan door het kruisen van de Engelse Bulldog en de witte Engelse Terriër , later is het ras verder ontwikkeld door inteelt. Vooreerst werd de hond in Boston gebruikt om te vechten, maar de hond heeft zich ontwikkeld tot een zeer speciale hond met speciale talenten. De koning van alle moderne Boston Terriërs was Judge, beter bekend als Hooper's Judge, een kruising russen een Engelse Bulldog en een witte Engelse Terriër.

Karakter van de Boston Terriër

De Boston Terriër is een zeer intelligente hond, met een gladde vacht, korte kop, compacte bouw, korte staart en goede verhoudingen. Rasstandaards vereisen dat de kleur van de vacht een verhoudingsgewijs goede combinatie zul vertonen van gestroomd, seal of zwart, gelijkmatig getekend met wit. De grootte van de kop van de Boston Terriër staat in goede verhouding tot zijn lichaam en zijn gezichtsuitdrukking wijst op een hoge graad van scherpzinnigheid. Met een relatief kort lichaam, sterke ledematen en een korte staart is de Boston Terriër goed van verhoudingen. Deze hond geeft een indruk van vastberadenheid, kracht en activiteit en hij beweegt zich gemakkelijk en gracieus.

Gezondheid

Met een over het algemeen goede gezondheid, beschikt de Boston Terriër over een sterke gespierde bouw en een hoge pijngrens. Deze hond maakt weinig misbaar, klaagt niet snel en heeft de neiging om in stilte te lijden. Om sterke botten, goede spieren en een natuurlijke afweer tegen ziektes en infecties te krijgen, heeft de Boston Terriër van jongs af aan de juiste voeding nodig. Verkeerde voeding zal leiden tot problemen met de ingewanden en winderigheid. Een zeer ernstige genetische afwijking bij de Boston Terriër is de ontwikkeling van jeugdige grauwe staar voorkomend op een leeftijd van acht weken tot twaalf maanden. Met dragers van deze genetische afwijking mag niet verder worden gefokt.

De grote ogen zijn ook vatbaar voor verwondingen. Ook schildklierproblemen komen genetisch voor, meestal zijn deze door medicatie te verhelpen. Toch is het aan te raden om na te gaan of ouders of grootouders aan dezelfde afwijking onderhevig waren. Dit is een extreem makkelijke hond om mee te leven en om af te richten. Boston Terriërs zijn er alleen maar op uit om je een plezier te doen. Het zijn echte huishonden en ze kunnen niet tegen extreme temperaturen. Door hun korte snuit en verlengde verhemelte kunnen de Boston Terriërs snel oververhit raken. De Boston Terriër vraagt om dagelijks beweging en is dol op spelletjes waar hij zijn energie kwijt kan.

Verzorging

De Boston Terriër heeft kort haar en verhaart zeer weinig. Een wekelijkse onderhoudsbeurt heeft hij wel nodig, in het bijzonder om de oren schoon te maken en de nagels te knippen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen