Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bordeauxdog

Levensverwachting: 5 - 8 jaar

Gewicht: 54 - 65 kg

Schofthoogte: 57 - 67 cm

Bordeaux Dog

Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de Bordeaux Dog, die ook wel Franse Mastiff of Bordeaux Mastiff wordt genoemd.

Geschiedenis

De vertaling van Bordeaux Dog kan worden omschreven als "Bordeaux Mastiff", maar ze staan ook bekend als de Franse Mastiff in gebieden buiten het land, met name in Amerika. Wat de historische oorsprong betreft, zijn de vertalingen niet zo duidelijk. Velen denken dat de Bordeaux Dog afstamt van de Tibetaanse Mastiff en de Bulldog, wat de bijnaam "Bordeaux Bulldog" zeker toepasselijker zou maken. Honden in de middeleeuwen in de regio Aquitaine zijn mogelijk ook voorouders geweest van de moderne Bordeaux Dog, tegen het einde van de middeleeuwen kwam het gebruik ervan als metgezel en waakhond vaker voor.

Hoewel de Bordeaux Dog tijdens de Franse revolutie een zware klap kreeg, herwon het zijn aantal door de jaren heen en een man genaamd Raymond Triquet hielp de Bordeaux Dog te overleven door het ras onder zijn vleugels te nemen. De zeer zware geschiedenis van de hond omvat het gebruik in oorlog, voogdijschap en zelfs training in het jagen op groot wild zoals beren, stieren en luipaarden. De Bordeaux Dog werd pas in 2008 officieel erkend door de American Kennel Club.

Karakter van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is een ideale waakhond omdat het onbevreesd en woest is tegen indringers, maar ook heel kalm en vriendelijk kan zijn tegen elk lid van zijn familie. Hoewel iedereen met een grote hond op zijn hoede moet zijn voor de relatie met kinderen, wordt de Bordeaux Dog niet beschouwd als een bijzonder risicovolle hond om met kinderen alleen te laten. Zoals alle honden, moet duidelijk leiderschap plaatsvinden als ze een gezond begrip van hun rol in het huishouden willen hebben. Dit zijn over het algemeen honden die binnenshuis gelukkig zijn zonder een enorm landgoed om rond te rennen.

Omdat de Bordeaux Dog groot van stuk is, is een lange wandeling vereist om ervoor te zorgen dat hij zijn dagelijkse lichaamsbeweging krijgt, maar het belang van lichaamsbeweging is ook een nadruk op zijn psychologische voordelen. Dit is vooral belangrijk voor dit ras, zodat het geen opgekropte energie opslaat. Omdat de Bordeaux Dog een hond is die soms zijn eigen kracht en gewicht vergeet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij al zijn dagelijkse energie kwijt kan om hem gezond en gelukkig in huis te houden.

Gezondheid

Heupdysplasie is een veel voorkomend gewrichtsprobleem bij de Bordeaux Dog. Andere aandoeningen die bij dit hondenras kunnen voorkomen zijn hartproblemen en soms epilepsie.

Verzorging

De Bordeaux Dog heeft niet veel verzorging nodig omdat hij zeer matig verhaart. Eens in de maand borstelen met een zachte borstel is meer dan voldoende. De nagels van de Bordeaux Dog hoeven alleen geknipt te worden wanneer zijn poten hard tegen de vloer beginnen te tikken. Met voldoende beweging zullen de nagels voldoende slijten en hoeven de nagels in principe niet onder handen genomen te worden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen