Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

boomer-hondje

Levensverwachting: 13 - 16 jaar

Gewicht: 3 - 8 kg

Schofthoogte: 25 - 35 cm

Boomer

De Boomer is een niet erkend hondenras doordat het een kruising is. Het bijzondere aan dit ras is dat er meerdere kruisingen mogelijk zijn.

Geschiedenis

Kruisingen tussen onder andere de Lhasa Apso, Shih-tzu, Westie, Yorkshire Terriër en de Maltezer zijn populair en worden vaak een Boomer genoemd, het zijn dus over het algemeen kruisingen tussen kleinere rashonden. Wereldwijd is er helaas niet veel bekend over de geschiedenis van de Boomer. Het is wel bekend dat dit bijzondere ras rond de jaren 80 voor het eerst werd gesignaleerd in Nederland, namelijk op de nationale televisie. De Boomer had een hoofdrol in een populaire tv-serie, wat de populariteit van dit ras enorm deed stijgen. Omdat het geen officieel erkend hondenras is zijn er veel verschillende kruisingen mogelijk, wat allemaal onder de naam ''Boomer'' kan vallen. Vandaag de dag lopen er dus enorm veel verschillende kruisingen rond over de hele wereld.

Karakter

De Boomer is een geweldige familiehond dat houdt van aandacht. Het is een hondenras dat vrolijk, energiek en goed met kinderen is. Ook de omgang met andere huisdieren gaat over het algemeen erg goed doordat de Boomer zich gemakkelijk aanpast. Je maakt deze hond blij met een buitenwandeling waar hij in contact kan komen met andere mensen en dieren. Gelukkig hoef je geen grote wandelingen te maken, de Boomer kan namelijk ook prima binnenshuis zijn energie kwijt en zijn rust vinden.

De Boomer is van origine niet bang aangelegd waardoor dit hem soms in gevaarlijke situaties kan brengen. Denk hierbij aan grotere honden of kleine kinderen. Blijf daarom goed opletten wanneer je deze hond uitlaat of hem met andere honden en kinderen laat spelen. Door zijn eigen enthousiasme kan de Boomer zichzelf in gevaar brengen, terwijl hij juist met de beste bedoelingen op een andere hond afrent.

Gezondheid van de Boomer

De Boomer kan Patella Luxatie, hartproblemen, oogproblemen, syringomyelia en ernstige gebitsproblemen hebben.

Verzorging

De Boomer is dol op verzorging, dus borstelen is normaliter geen probleem. Sterker nog, hij zal ervan genieten. Omdat de Boomer gemakkelijk te borstelen is zul je dus minder hinder ondervinden van losse haren in je woning. Hierdoor zijn Boomers ook uitermate geschikt voor mensen met een (milde) allergie. Het is belangrijk om de ogen en oren van deze hond goed schoon te houden en dus regelmatig te controleren op viezigheid. Ook is het verstandig om de haren rond de ogen van de Boomer regelmatig bij te knippen. Het is niet enkel vervelend voor de hond wanneer de haren voor zijn ogen zitten, maar het kan ook infecties of ontstekingen veroorzaken.

Een ander veel voorkomend probleem is de gebitsverzorging van de Boomer, probeer geregeld tandsteen te verwijderen en het tandvlees in de gaten te houden. Je kunt hier natuurlijk ook de dierenarts voor raadplegen. Omdat de Boomer in veel verschillende varianten kan voorkomen is het belangrijk om de achtergrond van de (voor)ouders te achterhalen. Op basis van deze informatie krijg je een goed beeld van de specifieke verzorging en gezondheid van de Boomer.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen