Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bolognezer

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 2,5 - 4 kg

Schofthoogte: 25 - 30 cm

Bolognezer

De Bolognezer hoort tot de groep van de Bichons, van wie de voorgangers op schepen werden gebruikt om ongedierte te bestrijden.

Geschiedenis

Men denkt dat de Bolognezer afstamt van de kleine witte honden, die door Aristoteles "Melitensis" werden genoemd. De Bolognezer heeft dezelfde afkomst als de Maltezer. De Bolognezer is oorspronkelijk ontwikkeld in de stad Bologna in Italië. Het ras bestond al rond 1400 en werd in die tijd als een kostbaar bezit beschouwd. Tijdens de Renaissance werden ze door de adel onderling cadeau gegeven, Cosimo de Medici heeft bijvoorbeeld acht Bolognezers mee naar Brussel genomen als gift voor Belgische edelen en Philip de Tweede, koning van Spanje, heeft in dezelfde periode twee Bolognezers cadeau gekregen van de Hertog d'Este. Desalniettemin bleef het aantal Bolognezers in die tijd gering.

Karakter

De Bolognezer is een intelligente en ondernemende hond, en heeft een lieve persoonlijkheid. Dit fantastische huisdier kan buitenshuis behoorlijk te keer gaan. Binnenshuis volgt deze hond het gaan en staan van zijn baas op een bezitterige manier. De Bolognezer stelt menselijk gezelschap op prijs en is zeer gehecht aan zijn baas. Deze slimme, intelligente en gehoorzame kleine hond ondergaat stoïcijns het gestoei en geknoei van de kinderen.

De Bolognezer is geen blaffer en is ook niet agressief. Wel zal deze hond blaffen om zijn eigenaar te laten weten dat er iets nieuws of iets ongewoons aan de hand is. Deze kleine hond heeft de neiging om verdrietig te gaan janken als hij alleen wordt gelaten. De Bolognezer kan het goed met andere dieren vinden. Deze hond reageert zeer goed op gehoorzaamheidstraining en moet op zeer jonge leeftijd gesocialiseerd worden.

Gezondheid van de Bolognezer

De Bolognezer heeft net als ieder ander hondenras de bij het ras passende verzorging en voeding nodig. Dit zal bijdragen tot een gezond en lang leven. Vergeleken met andere hondenrassen, is de Bolognezer immuun voor vele gezondheidsproblemen. De gemiddelde levensduur van een Bolognezer is 14 jaar.

Verzorging

De Bolognezer heeft een lange zachte en pluizige vacht die dagelijks geborsteld moet worden. Bepaalde plaatsen, zoals de maag, achter de oren en de benen moeten daarbij speciale aandacht krijgen, omdat de vacht daar neigt in de knoop te raken. De Bolognezer verhaart niet en dagelijkse verzorging van de vacht helpt bij het verwijderen van de dode haren.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen