Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Boerenfox

Levensverwachting: 11 - 14 jaar

Gewicht: 8 - 12 kg

Schofthoogte: 30 - 40 cm

Boerenfox

De Boerenfox staat ook wel bekend als een kleine Terriër.

Geschiedenis

De Boerenfox is een Nederlands hondenras, dat niet officieel erkend is. Toch is deze hond bij veel mensen wel bekend. Hij staat ook wel bekend als de kleine Terriër, deze hond wordt ook vaak vergeleken met de Jack Russell en een Fox Terriër. De Boerenfox is van origine een boerderijhond die meehielp om het erf te bewaken en onbekenden weg te jagen. Ook staat deze hond bekend om het vangen van ongedierte.

Karakter

Boerenfoxen staan bekend om hun hoge intelligentie, zelfstandigheid en dominantie. Ze worden vaak ingezet als waakhond wegens hun luide blafgeluid. Doordat de Boerenfox meerdere karaktereigenschappen heeft is het belangrijk om deze hond met veel consistentie en geduld op te voeden. Ook moet deze hond voldoende beweging krijgen om zijn energie kwijt te kunnen. Wanneer de Boerenfox vaak alleen wordt gelaten of zijn energie niet kwijt kan, kan hij problemen gaan veroorzaken. De Boerenfox is van nature erg speels en actief, voor kinderen is dit erg leuk. Wanneer je niet zo goed te been bent, of te weinig tijd hebt voor een hond kan dit hondenras wat te druk zijn en teveel tijd vergen.

Gezondheid van de Boerenfox

De Boerenfox is over het algemeen een gezond hondenas. Bij zoals elk ander hondenras komen er wel wat problemen voor, zoals patella luxatie, dit is een losse knieschijf, wat bij veel kleine hondenrassen voorkomt. Ook wordt de Boerenfox vaak onderzocht op erfelijke oogafwijkingen zoals lensluxatie en cataract.

Verzorging

Dit hondenras moet dagelijks kort worden geborsteld om de vacht in goede conditie te houden. Wanneer de Boerenfox in de rui is moet de vacht meerdere keren per dag met een speciale handschoen worden behandeld. De nagels moeten worden geknipt wanneer deze te lang worden, doordat de Boerenfox veel beweging nodig heeft zullen deze door het lopen ook grotendeels slijten.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen