Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Boerboel

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 50 - 90 kg

Schofthoogte: 59 - 70 cm

Boerboel

De Boerboel is een hondenras dat afkomstig is uit Zuid-Afrika.

Geschiedenis

De Boerboel is een hondenras dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Het ras werd gefokt door Boer-kolonisten in Zuid-Afrika als bewakings- en verdedigingshond voor hun boerderijen en landgoederen. De Boerboel is een sterk en atletisch ras dat bekendstaat om zijn kracht, intelligentie en loyaliteit. Het ras is afkomstig van verschillende Europese en Afrikaanse rassen, waaronder de Engelse Mastiff, de Duitse Dogge en de Afrikaanse hondenrassen. De Boerboel werd in de 20e eeuw officieel erkend als ras door de Kennel Union of Southern Africa.

Karakter van de Boerboel

De Boerboel is een hondenras dat bekendstaat om zijn kracht, intelligentie en loyaliteit. Het ras is afkomstig uit Zuid-Afrika, waar het werd gefokt als bewakings- en verdedigingshond voor boerderijen en landgoederen. De Boerboel is een sterk en atletisch ras met een zwaar en stevig bouw. Het ras is intelligent en makkelijk te trainen, en het is loyaal en trouw aan zijn eigenaar. De Boerboel is een sociale hond die het goed kan vinden met andere honden en mensen, maar het ras heeft wel een sterk bewakingsinstinct en kan behoorlijk beschermend zijn. Het is belangrijk om de Boerboel goed te trainen en socialiseren zodat hij zich goed gedraagt in verschillende situaties.

Gezondheid

Boerboels staan ​​algemeen bekend om hun goede gezondheid. Deze honden kunnen echter last hebben van heup of elleboogdysplasie, vaginale hyperplasie, ectropion en entropion. Onlangs is jeugdepilepsie (met aanvallen veroorzaakt door metabole veranderingen of stress) verschenen bij de Boerboel. 

Verzorging

De vacht van de Boerboel is gemakkelijk te verzorgen. Af en toe stevig borstelen en een maandelijks bad is voldoende, de nagelafwerking alleen wanneer echt nodig. Het ras heeft een bovenvacht die normaal grof en recht is en een ondervacht dat zacht en dicht is. De vacht is kort, dicht, glad, zacht en glanzend. De vachtkleur kan verschillende tinten rood, bruin, gestroomd, of licht gelig zijn. Veel honden hebben een zwart masker rond hun bek dat zich soms uitstrekt tot hun ogen en oren.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen