Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bocker

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 9 - 13 kg

Schofthoogte: 30 - 38 cm

Bocker

De Bocker is een kruising tussen de Beagle en de Engelse Cocker Spaniël.

Geschiedenis

Het is moeilijk om de oorsprong van de Bocker te achterhalen, maar het is een veel voorkomende kruising. Hoewel er geen precieze informatie is over de oorsprong van de Bocker, gaat men ervan uit dat dit ras zijn start heeft gehad tijdens de rage van de designerhonden. De Bocker werd vermoedelijk ontwikkeld in de Verenigde Staten, ergens in de afgelopen 20 jaar.

Karakter van de Bocker

Over het algemeen is de Bocker een vriendelijke, goed opgevoede hond die zijn eigenaren veel plezier zal brengen. Het zijn geweldige gezelschapshonden voor alleenstaanden, koppels en senioren die op zoek zijn naar een vierbenige vriend die hen actief zal houden, maar zich ook graag nestelt na een lange dag. Het zijn gewoontedieren en zullen zich meer op hun gemak voelen als ze elke dag op dezelfde tijd worden gevoed en uitgelaten. Bockers begrijpen het concept van persoonlijke ruimte en zullen het niet erg vinden om 's nachts in hun bench te slapen of te ontspannen in hun mand terwijl je bezig bent.

De Bocker waarschuwt zijn eigenaren voor vreemden of onbekenden die het huis binnenkomen. Ze kunnen warme temperaturen redelijk goed verdragen maar houden niet van de hele koude leefomstandigheden. Ondanks dat deze hond lief en gemakkelijk is in de omgang, kan het trainen van de Bocker een uitdaging zijn. Ze doen dingen namelijk raag op hun eigen manier. Met een stevige, geduldige trainer moeten ze basisopdrachten kunnen leren. De Bocker zou het ook goed moeten doen in gehoorzaamheidscursussen.

Gezondheid

De Bocker is niet gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen, maar hij kan sommige van beide ouderrassen erven. De Cocker Spaniël is gevoelig voor oor- en oogproblemen, evenals externe otitis. Ze lopen ook risico op progressieve retinale atrofie en Canine glaucoom. Eventuele problemen die ze van de Beagle kunnen ontwikkelen zijn kersenoog, oorinfecties, hartaandoeningen, glaucoom, epilepsie, hypothyreoïdie en tussenwervelschijfaandoeningen.

Verzorging

Bockers kunnen het krullende haar van de Cocker Spaniël hebben, maar ook de korte, grove vacht van de Beagle. De Bocker werpt niet veel af, dus hij heeft niet meer nodig dan een dagelijks borstel om zijn vacht in goede conditie te houden. Baden moeten worden gegeven wanneer dat nodig is, vaak om de twee of drie maanden. Ze zijn er in verschillende kleuren, waaronder goud, wit, zwart, crème, bruin, tweekleurig (zoals wit en bruin) of zelfs driekleurig (zoals bruin, zwart en wit).

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen