Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

bloedhond hondenras

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 36 - 50 kg

Schofthoogte: 58 - 72 cm

Bloedhond

De Bloedhond was in het Mediterrane gebied lang voor het begin van de jaartelling bekend.

Geschiedenis

In de achtste eeuw is het ras door de monniken de Sint Hubert Abdij in België geperfectioneerd. Daarom staat dit ras ook wel bekend als de Sint-Hubertushond - ieder klooster had in die tijd een kennel en de eer voor het onderhouden van dit ras is voor deze monniken. De Noormannen hebben de Bloedhond naar Engeland gebracht en vandaar is het ras naar de Verenigde Staten gekomen.

De Bloedhond staat ook bekend als de Vlaamse Hond werd voor de Amerikaanse Burgeroorlog gebruikt voor het opsporen van ontsnapte slaven. Deze hond met zijn legendarische neus heeft meer misdadigers opgespoord voor de Amerikaanse politie dan menselijke detectives. Rassen als de American Coonhounds, de Zwitserse Jura-brakken, de Braziliaanse Fila Brasileiro en de Beierse Bergzweethond stammen af van deze oude speurhond. In het Middeleeuwse Europa bestond er een witte variant van de Bloedhond, die in de zeventiende eeuw is uitgestorven. Genetisch materiaal van deze honden vinden we terug in honden van rassen zo divers als witte Boxers en de driekleurige Basset Hounds.

Karakter

De Bloedhond is een van de oudste rassen en is een krachtige en toch gracieuze hond. Deze hond is een uitstekend spoorzoeker , die een spoor tot meer dan 160 km ver kunnen terugvinden. Vandaar dat dit ras over de hele wereld wordt gebruikt voor reddingswerk en het zoeken van criminelen. Deze hond heeft een strek instinct om er van door te gaan om een of ander spoor te volgen. Een Bloedhond kan niet zonder lijn worden uitgelaten, als deze hond iets ruikt, drijft zijn instinct hem naar het andere eind van het spoor.

Deze hond kan goed binnenshuis gehouden worden, maar ook buiten in een kennel. Bloedhonden zijn geduldige, edele, zachtaardige en beminnelijke honden, die het gedwee toelaten dat kinderen over ze heen klimmen. De Bloedhond heeft een eigen wil en maakt vaak zijn eigen beslissingen, daardoor hebben ze een strenge, doch vriendelijke training nodig.

Gezondheid

Net als andere rassen heeft de Bloedhond de juiste verzorging en controles door de dierenarts nodig. Deze honden hebben een aanleg tot het krijgen van structurele problemen als heupdysplasie. En ent als andere rassen met een diepe borst, heeft de Bloedhond aanleg voor maagtorsie. Door het draaien van de maag worden de esophagus en de darm van de maag afgesloten. De ogen van de Bloedhond hebben speciale aandacht nodig, omdat ze een entropie of entropie probleem kunnen. Om verdikkingen van de gewrichten te voorkomen is het aan te raden de Bloedhond een zacht bed te geven.

Verzorging van de Bloedhond

De Bloedhond heeft een kortharige vacht die makkelijk in het onderhoud is. Wassen indien nodig om zijn specifieke hondengeur te verwijderen. De Bloedhond leeft vreedzaam naast andere honden en huisdieren.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen