Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Black Mouth Cur

Levensverwachting: 12 - 16 jaar

Gewicht: 20 - 45 kg

Schofthoogte: 40 - 63 cm

Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is in het zuiden van de Verenigde Staten ontwikkeld als een boerderijhond.

Geschiedenis

De exacte oorsprong van de Black Mouth Cur is niet helemaal duideijk, maar men denkt dat deze is ontwikkeld uit verschillende oude Europese en Aziatische honden van het type Cur. Deze honden hebben een lange en rijke geschiedenis als werkhonden op boerderijen en ze dienen hun baasjes goed. Enkele van de rassen waaruit de Black Mouth Cur mogelijk is ontwikkeld, zijn de Southern Black Mouth Cur afkomstig uit Alabama, de Foundation Black Mouth Cur uit Texas en de Ladner Yellow Black Mouth Cur die uit Mississippi kwam. Deze geliefde hond heeft een rijke geschiedenis.

Karakter van de Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is een manusje van alles in de hondenwereld, deze hond is zowel dapper, lief als intelligent. Ze zijn behoorlijk veelzijdig en aanpasbaar en zullen tevreden zijn zolang er een taak voor hen is. Dit ras is boven alles gericht op werk. Dus zonder werk worden ze vaak snel depressief of destructief. Naast hun energie is dit de belangrijkste reden waarom dit type hond geen goede keuze is kleinere woonruimtes.

Dit ras is doorgaans niet agressief tegenover mensen, ook al kunnen ze enigszins territoriaal zijn. Vanwege zijn jachtinstinct en hoge prooidrift, wordt het niet aanbevolen om deze hond alleen te laten met bijvoorbeeld katten. Toch valt dit samen met een goede socialisatie en opvoeding. Als een Black Mouth Cur in hun jonge jaren veel tijd doorbrengt met andere huisdieren is er vaak niks aan de hand. Wanneer ze worden blootgesteld aan kinderen vanaf hun puppytijd, kunnen Black Mouth Curs goed overweg met kinderen van elke leeftijd.

Gezondheid

De Black Mouth Cur wordt algemeen beschouwd als een zeer gezond ras. Omdat het voornamelijk als werkhond wordt gebruikt, werden alle genetische defecten die zijn capaciteiten zouden kunnen belemmeren, snel uit de genenpool gehaald. Dit zijn honden die in het verleden een zwaar leven hebben gehad. Er zijn echter bepaalde aandoeningen waarvoor de Black Mouth Cur vatbaar is. Deze aandoeningen omvatten oorinfecties, oogproblemen, skeletproblemen, epilepsie en schurft. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts zijn daarom aan te raden om de ontwikkeling van deze specifieke aandoeningen in de gaten te houden.

Verzorging

De Black Mouth Cur heeft een korte vacht die te zien is in een grote verscheidenheid aan kleuren, waaronder rood, geel, fawn, wit en gevlekt. Natuurlijk is hun meest herkenbare eigenschap hun pikzwarte snuit. Het geeft ze hun naam "Black Mouth", en zorgt voor een onmiskenbaar detail. De UKC-rasstandaard stelt dat tot 10% van de vacht wit kan zijn en dat wit op de tenen, staart, neus en borst acceptabel is. Omdat de vacht van dit ras zo kort is, is het relatief eenvoudig te verzorgen. De Black Mouth Cur hoeft alleen af en toe te worden geborsteld om losse haren te verwijderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen